Iohannis vrea noi discutii pe Legea Big Brother: Sa gasim echilibru intre prevenirea terorismului si libertate

Joi, 05 Februarie 2015, ora 14:05
1161 citiri
Iohannis vrea noi discutii pe Legea Big Brother: Sa gasim echilibru intre prevenirea terorismului si libertate
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a cerut reanalizarea proiectelor de lege referitoare la securitatea cibernetica, cunoscute sub numele de Big Brother, care au fost declarate neconstitutionale de catre CCR in trei randuri.

"La initiativa Presedintelui Romaniei, domnul Klaus Iohannis, la nivelul Consiliului Operativ de Securitate Cibernetica (COSC) va incepe din aceasta saptamana reanalizarea prevederilor legislative in domeniul accesului la datele de trafic informational si al securitatii informatice", anunta Administratia Prezidentiala intr-un comunicat de presa.

Reprezentantii presedintiei sustin ca "demersul are drept scop depasirea blocajului care se inregistreaza in prezent, punerea in acord cu deciziile Curtii Constitutionale si o mai buna informare a opiniei publice privind masurile in plan legislativ si efectele acestora".

Dezbaterile referitoare la legislatia din acest domeniu vor cuprinde si consultari cu societatea civila "inainte de reinceperea unui nou proces legislativ ...citeste mai departe despre "Iohannis vrea noi discutii pe Legea Big Brother: Sa gasim echilibru intre prevenirea terorismului si libertate" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Klaus Iohannis Big Brother, #Klaus Iohannis rediscutare Big Brother , #Stiri Administratie