Iohannis vrea vaccinare obligatorie: Este o catastrofa, generatia mea nu cunoscuse asemenea epidemii

Joi, 18 Mai 2017, ora 16:56
1093 citiri
Iohannis vrea vaccinare obligatorie: Este o catastrofa, generatia mea nu cunoscuse asemenea epidemii
Foto: Ziare.com

Presedintele Klaus Iohannis a facut apel la guvernanti sa rezolve de urgenta problema vaccinurilor, subliniind ca sustine vaccinarea obligatorie a copiilor.

"Avem, dupa ultimele date primite, in jur de 5 mii de cazuri de rujeola, avem 26 de decese, este o epidemie, o catastrofa, nu cred ca se poate pune interbarea daca s-a gestionat bine.

Ca sa fiu foarte corect, nu as vrea sa acuz doar acest ministru si actuala echipa. Avem de-a face cu greseli sistemice si este cazul sa vedem cum putem face lucrurile sa fie mai bine.

Intre timp, toata lumea s-a lamurit ca fara vaccinare nu se poate. Este clar ca revenim la o tema adusa de multe ori in discutie - prevenirea. Este nevoie de prevenirea unor astfel de imbolnaviri, printr-o vaccinare sistematica obligatorie si bine organizata, din partea Ministerului Sanatatii", a spus Iohannis.

Acesta a mentionat ca Romania are nevoie de o politica clara in domeniul vaccinarii, subliniind ca epidemia a aparut in perioada in care premier era Dacian Ciolos.

"Constat ca, la nivel de guvern, se constientizeaza gravitatea acestei situatii si sper sa se vina cu o solutie in acest domeniu. Nu vorbim de rezolvare pentru o luna pentru aceasta epidemie, care a aparut din septembrie 2016 si se vede ca Romania are nevoie de o politica clara in domeniul vaccinarii.

Eu sunt de parere ca vaccinarea trebuie sa fie obligatorie si trebuie sa se faca in niste campanii care sunt inclusiv mediatic sustinute si explicate oamenilor", a mai precizat presedintele.

La observatia ca unii politicieni nu sustin vaccinarea, printre care si presedintele PSD, Liviu Dragnea, seful statului a mentionat: "Cred ca acei politicieni trebuie sa se informeze, inclusiv Organizatia Mondiala a Sanatatii a dus o campanie in acest sens".

"Romania rezolvase aceasta problema, generatia mea nu cunoscuse asemenea epidemii", a mai spus Klaus Iohannis. ...citeste mai departe despre "Iohannis vrea vaccinare obligatorie: Este o catastrofa, generatia mea nu cunoscuse asemenea epidemii" pe Ziare.com

#Klaus Iohannis vaccinare , #Stiri Administratie