Ion Sandu: Vom avea maximum o luna de iarna; acest viscol vine ca la carte pentru agricultura

Sambata, 25 Ianuarie 2014, ora 15:01
1394 citiri
Ion Sandu: Vom avea maximum o luna de iarna; acest viscol vine ca la carte pentru agricultura

Fenomenele meteorologice actuale vor ajuta culturile agricole din sudul tarii, unde sunt probleme in ceea ce priveste rezerva de umiditate din sol, iar stratul de zapada le va proteja de temperaturile foarte scazute, a afirmat, vineri seara, directorul general al Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu.

"In sud erau probleme, cu 7 litri de precipitatii in toata luna. Agricultorii erau destul de speriati, pentru ca este periculos. Acest viscol vine ca la carte, adica mai intai zapada si apoi viscol. Vor fi temperaturi de minus 10 - minus 15 grade, dar stratul de zapada este protector si lucrurile vor sta bine in vara cu recolta, iar dupa aceea incepe temperatura sa creasca spre temperaturi normale.

De exemplu, daca la Bucuresti ajunge la minus 10 grade noaptea, intre 30 (ianuarie - n.red.) si 4 februarie vom avea minus 5 grade. O crestere de 5 grade ne aduce la temperaturi normale. Din 4 februarie, pana in data de 12 - 13 (februarie - n. red.) va fi din nou o ...citeste mai departe despre "Ion Sandu: Vom avea maximum o luna de iarna; acest viscol vine ca la carte pentru agricultura" pe Ziare.com

#Ion Sandu zapada 2014, #Sandu ANM zapada agricultura, #prognoza meteo februarie , #Stiri Administratie