Jocul cu petardele si incendiul nationalist. La ce bun atentatul cu artificii?

Joi, 03 Decembrie 2015, ora 08:58
777 citiri
Jocul cu petardele si incendiul nationalist. La ce bun atentatul cu artificii?

La prima vedere, teoreticul atentat dejucat de la Targu Secuiesc are un aer de opereta. Sunt mai multe lucruri care cred ca nu se prea leaga.

De exemplu sincronizarea. Desi autoritatile stiau despre intentia de organizare a atentatului inca din octombrie, cand SRI i-a interceptat pe organizatori, au actionat fix, dar fix in ziua teoreticului atentat, care ar fi trebuit sa aiba loc cu ocazia paradei de 1 Decembrie de la Targu Secuiesc.

Un timp destul de indelungat de asteptare care poate sugera ca s-ar fi dorit ca dejucarea sa fie bine legata de ziua de 1 Decembrie, pentru ca simbolistica sa sporeasca emotia si importanta faptei.

Dar, ce sa vezi?, in momentul arestarii presupusului atentator Beke Istvan Attila, bomba din petarde, care urma sa fie detonata prin telefon cateva ore mai tarziu, nu exista inca, nu fusese inca asamblata.

La perchezitii au fost gasite, potrivit procurorilor, 400 de materiale pirotehnice cu grad de risc 2 si 3, adica petarde cu fum si artificii, ...citeste mai departe despre "Jocul cu petardele si incendiul nationalist. La ce bun atentatul cu artificii?" pe Ziare.com

#atentat dejucat Targu Secuiesc , #Stiri Administratie