Judecator din Iasi, in vizorul DNA: Le-a promis unor afaceristi italieni interventii la Filat si alti lideri moldoveni

Miercuri, 21 Octombrie 2015, ora 21:43
842 citiri
Judecator din Iasi, in vizorul DNA: Le-a promis unor afaceristi italieni interventii la Filat si alti lideri moldoveni

Judecatorul Dan Anton de la Curtea de Apel Iasi, audiat miercuri de procurorii DNA intr-un dosar de coruptie, le-a promis unor oameni de afaceri italieni ca va interveni pe langa membri ai Guvernului Republicii Moldova si pe langa fostul premier Vlad Filat pentru a obtine autorizatiile necesare desfasurarii de activitati bancare.

Dan Anton si concubina sa, Marina Moglan, care are dubla cetatenie, romana si moldoveneasca, ar fi avut in anul 2014 primele discutii cu cei doi oameni de afaceri italieni stabiliti la Botosani, care doreau facilitarea derularii de activitati financiar-bancare pe piata din Republica Moldova, potrivit unor surse judiciare. Discutiile ar fi continuat pana in august 2015, cand unul dintre afaceristi i-ar fi promis magistratului o suma importanta de bani si un post de director de banca la Chisinau pentru concubina lui.

Perchezitii DNA in Iasi si Suceava: Sunt vizati un judecator, un procuror si un avocat

Conform surselor judiciare, oferta a fost acceptata ...citeste mai departe despre "Judecator din Iasi, in vizorul DNA: Le-a promis unor afaceristi italieni interventii la Filat si alti lideri moldoveni" pe Ziare.com

#judecator Iasi Vlad Filat coruptie , #Stiri Administratie