Judecatorul mituit de Bercea Mondialu a fost condamnat definitiv la 8 ani de inchisoare

Vineri, 30 Iunie 2017, ora 10:44
1048 citiri
Judecatorul mituit de Bercea Mondialu a fost condamnat definitiv la 8 ani de inchisoare
Foto: lemnucs.com

Carmen Marinescu, judecator si fost presedinte al Tribunalului Olt, a fost condamnata definitiv la 8 ani de inchisoare in dosarul in care a fost acuzata ca a primit mita 200.000 de euro de la interlopul Sandu Anghel, zis "Bercea Mondialu".

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, joi seara, sa respinga apelul facut de judecator fata de deczitia luata in septembrie 2016 de Curtea de Apel Craiova.

Carmen Marinescu a fost gasita vinovata de luare de mita, trafic de influenta, spalare de bani si fals in declaratii. Magistratul a fost denuntat la DNA chiar de interlop, de la care a primit 200.000 de euro pentru a dispune cercetarea sa in libertate.

In acelasi dosar a fost condamnat si sotul acesteia, Iulius-Severus Marinescu, care a primit trei ani de inchisoare, in timp ce avocatul Dumitru Cismaru a primit o condamnare de trei ani si jumatate.

Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICC) este definitiva, cei trei inculpati avand la dispozitie 24 de ore sa se prezinte la arestul IPJ Olt.

Carmen Marinescu a primit si pedeapsa complementara a interzicerii dreptului de a fi aleasa in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, dreptul de a exercita functia de magistrat, pe o perioada de patru ani.

Ilie Buca, inculpat intr-un dosar disjuns, a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare, inca din decembrie 2015, el alegand sa recunoasca faptele descrise de procurori.

Carmen Marinescu a fost trimisa in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in mai 2015, sub control judiciar. Atat ea, cat si sotul ei s-au aflat si in arest preventiv, timp de aproape doua luni.

Judecatorul ar fi primit 200.000 de euro pentru a dispune cercetarea in libertate a lui Bercea, dar si pentru a pronunta o solutie favorabila pe fond. La trei luni de la primirea banilor, in luna decembrie 2011, magistratul si sotul au cumparat trei suprafete de teren - unul fiind in Slatina - si o casa, doua dintre achizitii nefiind trecute in declaratia de avere a magistratului.

De asemenea, instanta a dispus confiscarea de la Carmen Marinescu a sumei de 30.000 euro, dar si terenul in suprafata de 1.250 metri patrati, situat in comuna Corbu, judetul Constanta, pe care sotii Marinescu l-ar fi achizitionat cu banii din mita de la Bercea.

Mag ...citeste mai departe despre "Judecatorul mituit de Bercea Mondialu a fost condamnat definitiv la 8 ani de inchisoare" pe Ziare.com

#judecator Bercea Mondialu condamnat mita , #Stiri Administratie