Kovesi a convocat de urgenta conducerea DNA: E o ordonanta cu dedicatie. Revoltator!

Miercuri, 01 Februarie 2017, ora 10:16
5684 citiri
Kovesi a convocat de urgenta conducerea DNA: E o ordonanta cu dedicatie. Revoltator!
Foto: Arhiva Ziare.com

Sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, a anuntat ca a convocat miercuri dimineata Colegiul Director al institutiei pe care o conduce pentru a analiza "consecintele si riscurile" pentru activitatea procurorilor, rezultate din adoptarea de catre Guvernul Grindeanu a ordonantei de urgenta privind modificarea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala.

"Va trebui sa identificam solutii legislative alternative in toate dosarele", a spus Kovesi la Digi24.

"Este revoltator ca s-au primit foarte multe puncte de vedere din partea sistemului judiciar. Nu s-a tinut cont de ele si ne trezim in toiul noptii ca apare aceasta ordonanta de urgenta...", a mai procurorul sef al DNA.

Kovesi a precizat ca la nivelul DNA sunt in lucru 2.151 de dosare privind abuzul in serviciu, iar in ultimii ani au fost trimise in judecata, pentru astfel de infractiuni, peste 1.000 de persoane. Acest gen de infractori ar putea scapa de pedepse dupa modificarea Codului Penal, a atras ea atentia, afirmand ca este vorba de o "ordonanta cu dedicatie".

Potrivit Laurei Kovesi, o solutie pentru rezolvarea situatiei din prezent ar fi abrogarea Ordonantei de Urgenta.

"Adoptarea acestor modificari va lipsi de relevanta lupta anticoruptie din Romania", a mai spus ea, adaugand ca "practic, fiecare zi, incepand de azi-noapte, este un risc major pentru justitie". ...citeste mai departe despre "Kovesi a convocat de urgenta conducerea DNA: E o ordonanta cu dedicatie. Revoltator!" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Kovesi sedinta ordonanta Iordache, #Kovesi DNA ordonanta Iordache , #Stiri Administratie