Kovesi avertizeaza: Daca se dezincrimineaza abuzul in serviciu, se inchid sute de dosare DNA

Marti, 10 Mai 2016, ora 15:18
973 citiri
Kovesi avertizeaza: Daca se dezincrimineaza abuzul in serviciu, se inchid sute de dosare DNA
Foto: Ziare.com

Procurorul sef al DNA Laura Codruta Kovesi a declarat, marti, ca, in cazul in care Curtea Constitutionala va declara neconstitutional articolul din Codul penal care defineste abuzul in serviciu, vor fi inchise peste 800 de dosare ale directiei privind achizitii publice cu fraude de milioane de euro.

Laura Codruta Kovesi a aratat ca, daca infractiunea de baza este anulata, atunci si complicitatea la astfel de infractiune are aceeasi soarta.

"In acest moment noi avem in lucru 865 de dosare privind fraude in achizitii publice si, in general, in aceste dosare sunt infractiuni de abuz in serviciu. Noi investigam faptele care raman in competenta dupa deciziile Curtii Constitutionale. Cetatenii trebuie sa fie ingrijorati cand avem peste 800 de dosare de achizitii publice cu prejudicii de milioane de euro si sa nu avem posibilitatea de a le mai investiga", a afirmat Laura Codruta Kovesi.

Fosta sefa a DIICOT Alina Bica a ridicat exceptia de neconstitutionalitate privind infractiunea de ...citeste mai departe despre "Kovesi avertizeaza: Daca se dezincrimineaza abuzul in serviciu, se inchid sute de dosare DNA" pe Ziare.com

#Kovesi abuz in serviciu, #CCR abuz in serviciu , #Stiri Administratie