Kovesi, despre OUG pe Justitie: Ma indoiesc de buna credinta a ministrului Justitiei

Miercuri, 18 Ianuarie 2017, ora 15:05
966 citiri
Kovesi, despre OUG pe Justitie: Ma indoiesc de buna credinta a ministrului Justitiei
Foto: Ziare.com

Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, se indoieste de buna credinta a ministrului Justitiei, Florin Iordache, in contextul in care MJ a elaborat o OUG a gratierii si una privind modificarea Codurilor Penale.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat miercuri, dupa sedinta de guvern, ca aceste OUG nu dezincrimineaza nici conflictul de interese, nici abuzul in serviciu, asa cum a speculat presa, dar "se clarifica din punct de vedere al Ministerului Justitiei si se pun in concordanta cu deciziile CCR".

"De ce trebuie facute aceste modificari la Codul Penal in mod netransparent prin ordonanta de urgenta? De ce nu s-a comunicat?

(...) Sa vedem in ce sens se clarifica. Practica este unitara si este foarte clara si decizia CCR. Nu vad ce ar putea fi clarificat. Ma indoiesc ca este de buna credinta (ministrul Justitiei, Florin Iordache - n.red.). Daca este o clarificare, de ce se lucreaza in secret, de ce se lucreaza noaptea? De ce nu este o procedura transparenta?", a spus Kovesi, pentru Europa FM.

"Am avut o discutie cu ministrul Justitiei, ocazie cu care domnul ministru a promis ca orice modificare se va face va fi discutata in sistem. Vad ca si-a incalcat aceasta promisiune. Ma asteptam", a mentionat Kovesi.

Anterior, intr-un interviu acordat Ziare.com, Kovesi a spus ca a avut deja o discutie la Ministerul Justitiei la care a participat si procurorul general, si procurorul sef DIICOT.

"Am cerut sa lamurim 4 aspecte: ce intentii are dl ministru privind statutul procurorului, privind raspunderea magistratului, privind discutiile din spatiul public despre amnistie, modificarea Codului Penal si de procedura penala si, nu in ultimul rand, daca sustine lupta anticoruptie.

La nivel declarativ a spus ca sustine lupta anticoruptie, ca nu va fi un proiect de dezincriminare sau amnistiere a unor fapte date in competenta DNA. (...) Sunt declaratii si ma astept sa le respecte in calitate de ministru al Justitiei. Ma astept ca, atunci cand se modifica legi care vizeaza activitatea procurorilor, competentele DNA, infractiuni investigate de DNA, amnistie, gratiere sa fim consultati, cel putin, asa cum a promis. Sper sa se tina de cuvant", a spus marti sefa DNA.

Miercuri, presedintele Klaus Iohannis a prezidat in premiera sedinta de guvern.

La inceputul reuniunii, seful statului a subliniat ca gratierea si modificarea Codurilor Penale nu se discuta azi. Ulterior, premierul Sorin Grindeanu a declarat ca nu a existat intentia de a pune pe ordinea de ...citeste mai departe despre "Kovesi, despre OUG pe Justitie: Ma indoiesc de buna credinta a ministrului Justitiei" pe Ziare.com

#Kovesi buna credinta Florin Iordache, #Kovesi modificare Coduri Penale, #Florin Iordache OUG modificare Coduri Penale , #Stiri Administratie