Kovesi: Ghita e cercetat in mai multe dosare penale, unele inca nepublice. Lazar: Inregistrarile lui Ghita sunt montate

Miercuri, 18 Ianuarie 2017, ora 16:10
1014 citiri
Kovesi: Ghita e cercetat in mai multe dosare penale, unele inca nepublice. Lazar: Inregistrarile lui Ghita sunt montate
Foto: Arhiva Ziare.com

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat, miercuri, ca Sebastian Ghita este cercetat in mai multe dosare, unele dintre ele inca nepublice, dechise inclusiv in urma unor sesizari ale SRI.

Cercetarile se refera la contracte incheiate intre firme ale lui Sebastian Ghita cu mai multe institutii de stat.

Laura Codruta Kovesi a refuzat sa spuna, la Eurofa FM, daca printre contractele verificate se afla si cele dintre firmele controlate de Sebastian Ghita si SRI.

Intrebata daca Serviciul Roman de Informatii a sesizat DNA cu privire la faptele lui Ghita, Laura Codruta Kovesi a raspuns afirmativ.

Citeste si interviul acordat de Kovesi pentru Ziare.com in care neaga acuzatiile lui Ghita si Basescu si vorbeste despre relatia DNA cu SRI: Se incearca destabilizarea sistemului judiciar!

"Sigur ca da. O parte din dosarele care sunt publice au legatura cu aceste contracte. In investigatiile pe care le avem acum in lucru la Serviciul teritorial Ploiesti sunt verificate alte contracte. Nu pot sa va confirm acum ce contracte verificam. Cand o sa putem sa facem publice aceste informatii, o sa le facem.

In acest moment doar ce este pe rolul instantelor de judecata putem face public. In unele dosare (care-l privesc pe Sebastian Ghita) a existat o colaborare cu SRI, dar pana la decizia Curtii Constitutionale. A existat o colaborare institutionala inainte de decizia Curtii Constitutionale privind masurile de supraveghere tehnica", a adaugat Kovesi.

Lazar, despre inregistrarile lui Ghita: Ar fi fost facute anumite montaje pentru a servi unor emotii colective

Pe de alta parte, procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, a declarat, miercuri, in legatura cu unele inregistrari video in care Sebastian Ghita spune ca a participat la petreceri cu sefa DNA, ca ar fi fost facute unele montaje pentru a servi unor emotii colective si a introduce un "proiect de lege penibil", pentru a veni cu un act de clementa, pornind de la ideea ca nu poti avea incredere in magistrati.

Intrebat cum comenteaza afirmatiile lui Sebastian Ghita, judecat pentru fapte de coruptie, ca a fost la petreceri private cu procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Coduta Kovesi, Augustin Lazar a spus: "Nu as dori sa comentez aceste fapte, pentru ca nici nu este clar ca este asa".

Procurorul general a precizat ca a vazut si variante in care anumite montaje au fost facute pentru a servi unei emotii colective care, din pacate, se produce in aceste zile in Rom ...citeste mai departe despre "Kovesi: Ghita e cercetat in mai multe dosare penale, unele inca nepublice. Lazar: Inregistrarile lui Ghita sunt montate" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Kovesi Ghita dosare nepulice, #Lazar Kovesi Ghita dosare , #Stiri Administratie