Kovesi nu merge la comisia de ancheta: Procurorii nu pot fi obligati sa se prezinte in fata comisiilor parlamentare

Joi, 08 Iunie 2017, ora 16:02
1017 citiri
Kovesi nu merge la comisia de ancheta: Procurorii nu pot fi obligati sa se prezinte in fata comisiilor parlamentare
Foto: Arhiva Ziare.com

Procurorul-sef DNA, Laura Codruta Kovesi, a anuntat comisia parlamentara de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009 ca nu va veni la audiere, invocand o hotarare a CSM care interzice obligarea procurorilor de a se prezenta la comisiile parlamentare, precum si o decizie a Curtii Constitutionale.

"Va comunic faptul ca, la data de 24 mai 2007, plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat ca 'procurorii nu pot fi obligati sa se prezinte in calitate de martori in fata comisiilor parlamentare, deoarece, conform normelor constitutionale, fac parte din autoritatea judecatoreasca'", se arata in adresa trimisa de Kovesi la comisie.

Ea invoca si o hotarare a Curtii Constitutionale din 1994, conform careia "dispozitiile din regulamentele interne ale Senatului sau Camerei Deputatilor care prevad obligativitatea persoanelor citate de a se prezenta la comisia de ancheta sunt neconstitutionale".

"Fata de aceste aspecte, va comunic faptul ca nu ma voi prezenta in data de 14 iunie 2017 la sedinta comisiei de ancheta", a transmis Laura Codruta Kovesi comisiei parlamentare de ancheta.

Citeste si alte argumente pentru care procurorii nu pot fi obligati sa se prezinte la comisiile de ancheta parlamentare.

"Luni ne vom intalni cu domnul George Maior si cu domnul Vergil Voineagu, cel care a fost presedintele INS la data alegerilor. Pentru marti, domnul Robert Cazanciuc, domnul Gheorghe Netoiu, domnul Catalin Voicu si domnul Dumitru Iliescu, iar pentru miercuri domnul Emil Boc si o s-o invitam pe doamna Laura Codruta Kovesi", a anuntat miercuri presedintele comisiei, social-democratul Mihai Fifor.

Afla mai multe despre: Kovesi, Maior si Boc au fost chemati la comisia de ancheta privind alegerile din 2009 ...citeste mai departe despre "Kovesi nu merge la comisia de ancheta: Procurorii nu pot fi obligati sa se prezinte in fata comisiilor parlamentare" pe Ziare.com

#Kovesi nu se duce ancheta, #Kovesi comisie parlamentara ancheta 2009 , #Stiri Administratie