Kovesi si-a cumparat un soft antiplagiat ca sa-si verifice singura teza de doctorat

Vineri, 20 Ianuarie 2017, ora 16:28
967 citiri
Kovesi si-a cumparat un soft antiplagiat ca sa-si verifice singura teza de doctorat
Foto: Arhiva Ziare.com

Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, si-a achizitionat din fonduri proprii softul de verificare a tezei de doctorat, adaugand ca lucrarea este "corecta 100%".

"Mi-am achizitionat, cand a aparut a doua verificare, cand a fost declansata, mi-am achizitionat personal, din bani proprii, acel soft care s-a folosit si mi-am verificat teza si este o teza corecta. Este o teza corecta 100%", a afirmat Kovesi, vineri, la Radio Romania Actualitati.

Ea nu a facut comentarii asupra verificarii realizate de Universitatea din Timisoara, spunand ca, la finalul procedurii, va face public un punct de vedere.

"Nu vreau sa comentez in acest moment modul in care s-a facut verificarea, astept sa ramana definitiva sau sa se finalizeze aceasta procedura. Eu am intocmit doua puncte de vedere, unul pe care l-am trimis la Universitatea din Timisoara si unul pe care l-am inaintat la CNATDCU. Cand va fi finalizata aceasta procedura, pot sa fac public punctul de vedere si pot sa fac publica si verificarea pe care eu am facut-o cu acelasi soft. (...)

Acel soft identifica similaritati, deci acel soft ne arata ca ai folosit cuvinte din limba romana si ne arata ca, daca introduci corect criteriile - data, surse de citare, bibliografie-, esti pe zero", a mai precizat sefa DNA.

Citeste mai multe despre cum se apara sefa DNA in fata acuzatiilor de plagiat. ...citeste mai departe despre "Kovesi si-a cumparat un soft antiplagiat ca sa-si verifice singura teza de doctorat" pe Ziare.com

#Kovesi cumparat soft plagiat , #Stiri Administratie