La 25 de ani de la moartea sa, Nicolae Ceausescu inca arunca o umbra asupra Romaniei

Joi, 25 Decembrie 2014, ora 12:01
962 citiri
La 25 de ani de la moartea sa, Nicolae Ceausescu inca arunca o umbra asupra Romaniei
Foto: Arhiva

In urma cu 25 de ani, liderii comunisti ai Europei de Est cadeau precum piesele de domino, iar in ziua de Craciun a anului 1989 dictatorul roman Nicolae Ceausescu si sotia sa, Elena, au fost ucisi de un pluton de executie, rememoreaza presa externa evenimentele din urma cu un sfert de secol.

Moartea cuplului dispretuit a pus capat unui alt sfert de secol de conducere cu mana de fier, ce a insemnat opresiune si mizerie pentru cei mai multi dintre romani, scrie site-ul NPR, fostul National Public Radio din SUA.

In Romania insa, multi, inclusiv unii opozanti ai fostului regim, inca pun sub semnul intrebarii procesul sumar si sentinta data sotilor Ceausescu. Unul dintre ei este Andrei Kemenici, comandantul bazei militare din Targoviste, unde cuplul prezidential si-a petrecut ultimele zile.

Generalul in rezerva in varsta de 78 de ani glumeste cu un musafir al apartamentului de doua camere in care locuieste cu sotia sa, insa zambetul sau i-a disparut cand a fost intrebat despre ...citeste mai departe despre "La 25 de ani de la moartea sa, Nicolae Ceausescu inca arunca o umbra asupra Romaniei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#executie Nicolae Ceausescu, #proces Ceausescu, #25 ani moarte Ceausescu , #Stiri Administratie