LIVE A 12-a zi de protest - Oamenii se strang in fata Guvernului: "Noi am ajuns! Voi?"

Sambata, 11 Februarie 2017, ora 18:18
2306 citiri
LIVE A 12-a zi de protest - Oamenii se strang in fata Guvernului: "Noi am ajuns! Voi?"
Foto: Arhiva/Ziare.com/Nicu Socol

Romanii raman vigilenti in asteptarea mutarii Parlamentului, care saptamana viitoare incepe procedurile pentru a stabili ce se intampla cu Ordonanta 13 si cu cea care ar trebui sa o abroge.

Totodata, desi Florin Iordache a plecat de la Ministerul Justitiei, Ana Birchall, cea care asigura interimatul, a anuntat ca nu renunta la modificarea Codurilor Penale, pentru ca legislatia trebuie armonizata cu deciziile CCR. Ea a precizat insa ca acest lucru se va face doar dupa ce, "cu calm si transparenta", se va face o analiza a Codurilor, ceea ce i-a facut pe multi sa se intrebe daca modificarile din OUG 13 au fost facute fara o astfel de analiza prealabila.

Astfel, manifestatiile continua si sambata, pentru a 12-a zi consecutiv, atat in Bucuresti, cat si in alte orase din tara si din strainatate. In Capitala, inainte de protestul de seara, mai multe persoane au pornit intr-un maraton al democratiei.

Si la Cotroceni continua manifestatia pro-Guvern, pentru a saptea zi consecutiv.

Amintim ca duminica este programat un alt protest urias, fiind asteptati un milion de oameni. Duminica trecuta in Bucuresti si in numeroase orase din Romania au iesit in strada 600.000 de oameni.

Ziare.com va prezinta, in format LIVE TEXT cele mai importante momente de la protestele din #ziua12:

18:18 - La Cotroceni aproximativ 200 de oameni cer demisia presedintelui Klaus Iohannis. Ei au pancarte cu mesaje precum "Iohannis, demisia", "Jos DNA, Politia politica", "Noi am votat, tu ne-ai dezbinat", "Ghinion, fa pasi".

18:15 - Romanii adunati in Piata Victoriei au inceput sa scandeze "demisia", "hotii" si "PSD, ciuma rosie".

Totodata, pe pancartele celor prezenti se pot citi mesaje precum: "Intrebare: Ce nu ati inteles din sintagma 'Abrogati si plecati'?", "Somnul natiunii naste monstri", "CCR, rusine! N-ai judecat pentru Romania!", "Votati OUG 14", "Demisia! Nu putem sta sa va pazim noapte de noapte!", "#rezist. Ghinion", "Hotii la puscarie" sau "Grindeanu, du-te dupa Iordache".

Steaguri ale Romaniei, Uniunii Europene, Statelor Unite ale Americii si Canadei au fost aduse si sambata la protestul din Piata Victoriei, informeaza News.ro.

17:55 - Romanii din Milano se mobilizeaza pentru duminica: "Milano este cu Bucurestiul! Duminica ora 17:00 in Piata Duomo din Milano! #rezist... dati sfoara in tara!", e un mesaj de pe Facebook.

17:46 - In Piata Victoriei din Bucuresti s-au strans deja zeci de oameni, dupa cum arata imaginile postate pe pagina de Facebook a ev ...citeste mai departe despre "LIVE A 12-a zi de protest - Oamenii se strang in fata Guvernului: "Noi am ajuns! Voi?"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#protest Bucuresti Romania ziua12, #proteste ordonanta Justitie Romania , #Stiri Administratie