Iordache macelareste Legile Justitiei. "Graba s-a declansat odata cu dosarul TelDrum"

Joi, 23 Noiembrie 2017, ora 15:09
1394 citiri
Iordache macelareste Legile Justitiei. "Graba s-a declansat odata cu dosarul TelDrum"

Dezbaterile din Comisia Iordache, constituita special pentru a modifica Legile Justitiei, continua si joi. Miercuri, in prima zi de discutii, Florin Iordache, autorul infamei OUG 13, a reusit sa creeze un scandal urias dupa ce a ignorat total orice propuneri venite din partea Opozitiei sau a reprezentantilor institutiilor din Justitie.

In peste 8 ore cat au durat lucrarile in comisie, rand pe rand, intr-o maniera netransparenta, au fost votate diverse amendamente, unele cu impact devastator asupra independentei magistratilor.

Si situatia a continuat si joi. Inca de la primele ore, coalitia din comisie formata de PSD-ALDE-UDMR si reprezentanti ai UNJR a abrogat dreptul presedintelui Romaniei de a refuza numirea procurorilor si judecatorilor simpli.

Opozitia a atras atentia asupra efectelor grave ce vor decurge de aici si a criticat graba cu care se doreste adoptarea acestor modificari, aratand ca PSD a apasat acceleratia de indata ce DNA a inceput urmarirea penala a lui Liviu Dragnea in dosarul TelDrum.

Ministrul Justitiei nu intelege insa atitudinea celor care critica actiunile Comisiei lui Iordache. Toader le-a spus jurnalistilor ca nu exista niciun motiv de ingrijorare pentru ca la acest moment modificarile inca nu sunt in vigoare.

USR a depus joi la Curtea Constitutionala o sesizare de neconstitutionalitate cu privire la Hotararea de infiintare a Comisiei speciale pentru Legile Justitiei, considerand ca "PSD-ALDE a acordat Comisiei speciale atributii ilegale, care potrivit Regulamentului celor doua Camere revin Comisiilor juridice permanente, pentru a scurta la maxim timpul de dezbatere si de adoptare a modificarilor legilor justitiei".

Conform USR, din hotararea de infiintare nu rezulta cu claritate care este rolul acestei Comisii speciale, ceea ce creeaza o confuzie intre acesta si atributiile comisiilor permanente, iar parcursul ulterior al proiectelor de lege devine incert si impredictibil.

Citeste mai departe despre "LIVE - Iordache macelareste Legile Justitiei. "Graba s-a declansat odata cu dosarul TelDrum"" pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Florin Iordache modificare legi justitie , #Stiri Administratie