LIVE Greva controlorilor de trafic aerian va fi suspendata, spune ministrul Transporturilor. Vezi situatia zborurilor

Marti, 30 Mai 2017, ora 11:57
1213 citiri
LIVE Greva controlorilor de trafic aerian va fi suspendata, spune ministrul Transporturilor. Vezi situatia zborurilor
Foto: Arhiva Pixabay

Controlorii de trafic aerian au intrat marti, incepand cu ora 09:00, in greva generala. Dupa peste doua ore in care cateva zboruri au fost anulate si zeci de curse au inregistrat intarzieri, ministrul Transporturilor Alexandru Cuc a anuntat ca protestul va fi suspendat si traficul aerian va reintra in normal incepand cu ora 13:00.

Reprezentantii aeroporturilor anuntasera anterior, insa, ca intarzierile se vor propaga pe parcursul zilei. Astfel, daca aveati programate calatorii marti, cel mai sigur este sa verificati cu compania aeriana situatia zborului. Totodata, reprezentantii aeroporturilor transmit pasagerilor sa fie din vreme la aeroport si gata de imbarcare, pentru ca, de indata ce exista o pozitie libera pentru decolare, avionul sa poata pleca.

Vezi cum a ajuns Romatsa in pericolul de a intra in faliment si care sunt revendicarile sindicalistilor

Ziare.com va prezinta, in format LIVE TEXT, cele mai noi informatii despre greva controlorilor de trafic aerian:

11:57 - Doua curse intarziate au intarzieri de doua ore, pe Aeroportul International din Sibiu.

Pasagerii care trebuiau sa ajunga marti, la Sibiu, de la Munchen (Germania), cu doua avioane, vor sosi cu o intarziere estimata de doua ore, a anuntat Nicoleta Boborodea, purtatorul de cuvant al AIS.

"Sunt afectate doua curse, Lufthansa si Tarom. Lufthansa este cursa care trebuia sa vina la Sibiu, de la Munchen, la 11:35. Nu a plecat de la Munchen inca. Este estimat sa ajunga la Sibiu la ora 13:21. Iar Tarom-ul care trebuia sa ajunga la 13:10, de la Munchen, este estimat sa ajunga la 15:45", a precizat Boborodea, pentru Agerpres.

11:20 - Ministrul Transporturilor Alexandru Cuc a anuntat, la Realitatea Tv, ca greva va fi suspendata si traficul aerian va fi reluat in conditii normale dupa ora 13:00.

"In urma cu 30 de minute am avut o discutie cu domnul Turdorache (liderul Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din Romania, Gabriel Tudorache, n.red.) si in acest moment se lucreaza la o conventie si greva va fi suspendata. Se va reveni la normal dupa ora 13:00", a declarat Cuc.

10:50 - Blue Air anunta pe pagina de Facebook ca pana la acest moment sunt afectate 10 zboruri din si inspre Bucuresti, Bacau, Iasi si Constanta. Cursele nu sunt anulate, insa au intarzieri.

"Nu putem previziona daca aceste restrictii se vor pastra sau reduce, prin urmare rugam pasagerii Blue Air sa se prezinte la aeroport la ora prevazuta pentru decolare", transmit reprezentantii Blue Air.

10 ...citeste mai departe despre "LIVE Greva controlorilor de trafic aerian va fi suspendata, spune ministrul Transporturilor. Vezi situatia zborurilor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#greva aeroport zboruri, #greva controlori trafic aerian Romatsa, #faliment Romatsa greva generala , #Stiri Administratie