Deputatii au votat pe furis si in viteza Statutul magistratilor si amputarea Legii ANI. Opozitia acuza un grup infractional care saboteaza cu nemernicie Justitia

Luni, 11 Decembrie 2017, ora 17:57
1486 citiri
Deputatii au votat pe furis si in viteza Statutul magistratilor si amputarea Legii ANI. Opozitia acuza un grup infractional care saboteaza cu nemernicie Justitia
Foto: Facebook/Parlamentul Romaniei Camera Deputatilor Pagina Oficiala

Modificarile aduse Legii 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor au fost votate, luni, pe furis si in viteza de catre deputati. Au fost 179 de voturi "pentru" si 90 de voturi "impotriva".

De asemenea, a fost adoptata cu 167 de voturi "pentru" si 90 de voturi "impotriva" si modificarea legii ANI. Aceasta prevede ca interdictiile aplicate senatorilor si deputatilor descoperiti de Agentia Nationala de Integritate in conflict de interese in perioada 2007 - 2013 inceteaza de drept.

Proiectele urmeaza sa mearga acum la Senat, camera decizionala.

Deputatii USR au fluierat pe tot parcursul sesiunii de vot, iar liberalii au batut cu palmele in banci.

Conducerea Camerei Deputatilor a decis sa grabeasca votul final pentru cele doua legi. In mod normal, sesiunea saptamanala de vot final in Camera Deputatilor este marti dupa pranz.

Social democratul Florin Iordache, presedintele comisiei parlamentare speciale pentru Legile Justitiei, nu considera insa ca votul se da in graba.

"Care e diferenta daca a azi sau daca e maine?", a spus Florin Iordache, intrebat de ce intra azi la vot final legea 303/2004 si nu marti, asa cum este normal.

La observatia jurnalistilor ca maine erau organizate proteste, Iordache a spus ca "noi nu tinem sedintele Birourilor Permenente in functie de cum se organizeaza protestatarii".

Citeste mai departe despre "LIVE Deputatii au votat pe furis si in viteza Statutul magistratilor si amputarea Legii ANI. Opozitia acuza un grup infractional care saboteaza cu nemernicie Justitia" pe Ziare.com.

#vot final Lege Justitie, #modificari Legi Justitie , #Stiri Administratie