Doua saptamani de protest in Piata Victoriei: Islandezii ies in strada din solidaritate fata de romani

Luni, 13 Februarie 2017, ora 17:45
1620 citiri
Doua saptamani de protest in Piata Victoriei: Islandezii ies in strada din solidaritate fata de romani
Foto: Arhiva Ziare.com/Nicu Socol

Piata Victoriei se va umple din nou de protestatari luni seara, pentru a 14-a zi consecutiv. Desi pentru seara aceasta nu este programat un eveniment de amploare, oamenii se mobilizeaza pe retelele sociale, iar unii spun chiar ca nu se vor opri pana cand Guvernul Grindeanu nu isi va da demisia.

Un protest mai mare, asemanator cu cel de aseara - cand manifestantii au format un urias tricolor uman, este programat pentru duminica viitoare, dupa cum se arata pe pagina de Facebook a evenimentului, insa este de asteptat ca oamenii sa iasa in strada in fiecare zi pana atunci, asa cum se intampla de fix doua saptamani.

Daca luni dupa-amiaza Parlamentul a dat aviz favorabil pentru organizarea referendumului pe justitie propus de presedintele Klaus Iohannis, spre seara Comisia juridica a Senatului se va intruni pentru a vota raportul pe ordonanta 14, iar marti urmeaza votul in plenul Senatului.

Ramane insa pericolul semnalat de mai multi specialisti ca, odata adoptata, ordonanta de abrogare sa fie contestata la CCR, pentru ca anumite articole din ea sunt neconstitutionale. Daca magistratii Curtii declara neconstitutionala OUG 14, atunci ordonanta prin care au fost modificate Codurile Penale intra automat in vigoare.

Islandezii se arata solidari fata de romani si organizeaza un protest, luni seara, in fata Parlamentului din Reykjavik. Manifestatia este organizata de doi romani, insa la eveniment si-au anuntat participarea si cetateni ai Islandei, scrie The Reykjavik Grapevine.

Citeste mai departe despre "LIVE Doua saptamani de protest in Piata Victoriei: Islandezii ies in strada din solidaritate fata de romani" pe Ziare.com.

#protest luni, #protest Piata Victoriei, #protest Guvern , #Stiri Administratie