Iordache a fugit din fata presei dupa ce a fost inconjurat de afise pe care scria "Rusine!". Ce explicatii a dat pentru ordonanta

Miercuri, 01 Februarie 2017, ora 14:42
5588 citiri
Iordache a fugit din fata presei dupa ce a fost inconjurat de afise pe care scria "Rusine!". Ce explicatii a dat pentru ordonanta
Foto: captura video Realitatea TV

Ministrul Justitiei, Florin Iordache, a sustinut, miercuri, o declaratie de presa pe tema ordonantei de urgenta care a modificat Codurile Penale, reiterand aceleasi argumente prezentate si marti seara la Palatul Victoria si refuzand sa raspunda la vreo intrebare.

Inconjurat de mai multi parlamentari USR cu afise pe care scria "Rusine!", ministrul a fugit de la locul special amenajat pentru declaratii si s-a refugiat intr-o sala din Parlament, unde a venit cu cateva precizari.

Florin Iordache a invocat o serie de prevederi CEDO si ale Conventiei pentru Drepturile omului in favoarea modificarilor legislative facute in toiul noptii si a sustinut ca toate criticile aparute in spatiul public sunt incorecte.

Ministrul a subliniat inca o data faptul ca actele normative nu sunt in favoarea politicienilor.

Ziare.com a transmis principalele momente si declaratii in format LIVE text:

Florin Iordache:

- Tinand cont de ultimele afirmatii care au aparut in spatiul public, vreau sa fac declaratia de presa.

- Avem in vedere modificarile adoptate ieri si reactiile generate, am considerat oportun si necesar sa fac urmatoarele mentiuni.

- (proteste ale deputatilor USR, se striga Rusine!) Va rog, frumos. Nu suntem in piata.

Ministrul Justitiei paraseste locul special amenajat fara sa mai faca declaratii. E posibil sa revina la pupitru.

Ministrul a intrat intr-o alta sala pentru a continua declaratiile:

- Problemele trebuie adoptate foarte serios. In spatiul public s-au vehiculat chestiuni neadevarate.

- Am inaintat catre parlament doua proiecte de legi care vor fi dezbatute. Am plecat de la recuperarea prejudiciului. Tinand cont de supraaglomerarea din penitenciare si a conditiilor precare, proiectul legii gratierii nu vizeaza criminali sau violatori, nici corupti.

- Referitor la modificarile adoptate prin OUG, vreau sa va spun ca vechiul parlament avea obligatia sa faca modificarile cerute de CCR. Am considerat oportun, dupa ce m-am consultat cu societatea civila, sa adoptam OUG.

- Vad ca sunt criticat pentru un lucru esential intr-o democratie - legile sunt adoptate de Parlament, judecatorii o aplica.

- Avem nevoie de legi clare, concise.

Ministrul citeste din nota de fundamentare.

- Am urmarit asigurarea unui echilibru intre puterile statului, conform Constitutiei.

- Referitor la abuzul in serviciu, emiterea actelor normative exista in CP, nu este un element de noutate absoluta in Romania.

- La stabilirea plafonului ...citeste mai departe despre "Iordache a fugit din fata presei dupa ce a fost inconjurat de afise pe care scria "Rusine!". Ce explicatii a dat pentru ordonanta" pe Ziare.com

#Iordache declaratii de presa ordonanta , #Stiri Administratie