Mii de oameni au protestat in toata tara. Principalele nemultumiri: revolutia fiscala, Legile Justitiei, coruptia si hotia

Duminica, 12 Noiembrie 2017, ora 21:30
1169 citiri
Mii de oameni au protestat in toata tara. Principalele nemultumiri: revolutia fiscala, Legile Justitiei, coruptia si hotia
Foto: Ziare.com

Mii de oameni au iesit din nou in strada, duminica seara, pentru a protesta fata de actuala guvernare, principalele motive de nemultumire fiind modificarile la Codul Fiscal, asa-zisa "revolutie fiscala", si cele la Legile Justitiei.

Proteste au fost in Bucuresti, Cluj Napoca, Brasov, Timisoara, Alba-Iulia, Craiova, Galati, Iasi.

Principalele scandari ale protestatarilor au fost: "PSD, ciuma rosie", "Dragnea, nu uita, Romania nu-i a ta", "Hotii, Hotii", "Vrem justitie, nu coruptie", "Ne-am saturat sa fim furati", "Uniti salvam Romania", "PSD - un partid de hoti si de mafioti".

In Bucuresti, oamenii s-au deplasat din Piata Victoriei in fata sediului PSD, unde s-au strans circa 2.000 de protestatari. Cativa manifestanti au aruncat cu suluri de hartie igienica spre sediul PSD si au fost luati si legitimati de Jandarmi. In baza Legii 61/1991 au fost amendati cu 300 de lei, iar cei care nu aveau documente pentru a se legitima au fost dusi la sediul politiei.

Ziare.com v-a prezentat principalele evenimente ale protestului de duminica seara:

21:20 - Protestul a luat sfarsit.

21:15 - In Piata Victoriei ami sunt circa 100 de oameni. Au aprins lanternele telefoanelor si canta imnul.

20:50 - Oamenii au plecat din fata sediului PSD catre Piata Victoriei.

20:40 - In fata sediului PSD mai sunt circa 200 de persoane. Un protestatar intreaba la portavoce: "Te lepezi de Dragnea?" iar multimea raspunde: "Ma lepad!"

20:38 - Peste 1.000 de persoane protesteaza in Piata Unirii din Cluj-Napoca avand steaguri tricolore si pancarte cu mesaje precum "Vrem justitie nu coruptie", "Justice is in our DNA", "Noi in frig, hotii la racoare", "Pentru al tarii viitor, Liviu Dragnea scriitor", "Ziua sunt corporatist, dar seara #rezist", informeaza Mediafax.

Manifestantii scandeaza "O dorinta sincera, Romania libera", "DNA sa vina sa va ia".

Participantii au pornit porni intr-un mars prin centrul orasului pana la Prefectura, dupa care se vor intoarce in Piata Unirii.

20:35 - Aproximativ 1.000 de oameni s-au adunat si in Piata Operei din Timisoara, pentru a protesta fata de modificarile fiscale, potrivit Mediafax. Manifestantii tin in maini afise cu mesaje precum "Ne-am saturat sa fim furati", "Noaptea hotii, ziua mafiotii", "Tara n-a votat hotia, voi nu sunteti Romania". De asemenea, participantii striga "PSD, ciuma rosie", "Demisia", Rezistam, nu cedam", "Dragnea, nu uita, asteptam si cartea ta" sau "Timisoara cere fara gratiere".

20:32 - La Brasov sunt ...citeste mai departe despre "Mii de oameni au protestat in toata tara. Principalele nemultumiri: revolutia fiscala, Legile Justitiei, coruptia si hotia" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proteste duminica seara, #protest sediu PSD, #Mars sediu PSD, #mars Guvern sediu PSD , #Stiri Administratie