Ordonanta 13, din nou pe masa CCR: Astazi se discuta pe fond sesizarea Avocatului Poporului

Joi, 09 Februarie 2017, ora 11:14
3024 citiri
Ordonanta 13, din nou pe masa CCR: Astazi se discuta pe fond sesizarea Avocatului Poporului
Foto: captura site CCR

Curtea Constitutionala dezbate joi sesizarea depusa de Avocatul Poporului cu privire la neconstitutionalitatea ordonantei 13, prin care Guvernul Grindeanu a incercat sa modifice Codurile Penale.

Victor Ciorbea a atacat vineri ordonanta Iordache la invitatia presedintelui Klaus Iohannis si dupa ce Parchetul General i-a furnizat o serie de argumente. Duminica, insa, Guvernul Grindeanu a adoptat OUG 14, care abroga OUG 13, asa ca ramane de vazut daca magistratii CCR vor decide sa mai discute pe fond sau vor stabili ca sesizarea a ramas fara obiect.

Dupa dezbaterile care au loc in sedinta publica, magistratii Curtii se vor retrage pentru deliberare, iar ulterior presedintele CCR, Valer Dorneanu, va anunta decizia.

Citeste si La CCR se joaca soarta Romaniei. Cum poate invia ordonanta penala.

Ziare.com transmite principalele momente si declaratii in format LIVE text:

11:11 - Reprezentantul Avocatului Poporului sustine argumentele din sesizare in fata magistratilor Curtii - nu exista situatia extraordinara, nici urgenta, care nu este motivata in textul ordonantei. De asemenea, este criticata modificarea abuzului in serviciu, care nu este in acord cu deciziile Curtii Constitutionale la care s-a facut referire in nota de fundamentare.

11:10 - Presedintele Senatului a transmis ca sesizarea Avocatului Poporului nu are fundament legal, iar Camera Deputatilor si Guvernul au solicitat respingerea sesizarii ca inadmisibila.

De asemenea, au mai fost depuse joi dimineata doua memorii, de catre asociatia Accept si de asociatia Forumul Judecatorilor din Romania.

Azi dimineata, s-a primit la CCR un inscris sub semnatura primului ministru prin care il imputerniceste pe Florin Iordache sa reprezinte guvernul, iar ministrul Justitiei a trimis un inscris prin care a sustinut ratiunile adoptarii si constitutionalitatea OUG13, a anuntat secretarul de sedinta.

11:07 - Avocatul Poporului este reprezentat de consilierul Frimu, nu de Victor Ciorbea.

11:06 - Valer Dorneanu declara deschisa sedinta si le cere jurnalistilor sa isi inchida toate aparatele cu care ar putea transmite din sala, cerandu-le sa preia doar din transmisiunea oficiala. "Nu se vorbeste, nu se inregistreaza la telefon. Sedinta e publica, nu e secreta, folositi transmisia noastra", a cerut presedintele CCR.

11:00 - Sedinta va incepe cu intarziere.

10:30 - Sedinta CCR incepe la ora 11:00 si este transmisa live pe site-ul institutiei si pe si pe site-ul privesc.eu.

Ultima sansa

...citeste mai departe despre "LIVE Ordonanta 13, din nou pe masa CCR: Astazi se discuta pe fond sesizarea Avocatului Poporului" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#CCR sesizare ordonanta Ciorbea , #Stiri Administratie