LIVE Ziua celui mai mare protest. Parintii au venit cu copiii, din nou, la Guvern

Duminica, 05 Februarie 2017, ora 12:43
5490 citiri
LIVE Ziua celui mai mare protest. Parintii au venit cu copiii, din nou, la Guvern
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul a decis sa abroge ordonanta de urgenta privind codurile penale, dar strada nu are de gand sa cedeze: Azi este anuntat cel mai mare protest de pana acum.

In Piata Victoriei sunt asteptati oameni din toata tara. Inca de la prima ora a zilei zeci de studenti din Cluj au ajuns in Gara de Nord, pentru a participa la proteste.

Manifestantii vor fi in piata in timp ce la Palatul Victoria este programata sa se desfasoare sedinta de Guvern in care se va decide abrogarea actului normativ. Executivul nu a anuntat o ora oficiala pentru sedinta, dar potrivit unor surse aceasta va incepe la ora 14:00.

Conform anunturilor facute pe pagina de Facebook a evenimentului, duminica, la ora 20.00, atat in tara, cat si in diaspora, in piete va fi intonat imnul de stat, iar o ora mai tarziu "fiecare participant la manifestatiile din toate orasele tarii si din diaspora va ridica spre cer propria lumina aprinsa".

Ziare.com va prezinta in format LIVE TEXT cele mai importante informatii despre aceasta zi:

12:43 - Din ce in ce mai multi oameni fac apel pe Facebook ca duminica seara protestatarii sa lase vuvuzelele acasa. "Din inima, nu din vuvuzele! Ne vedem in piata", "In loc de vuvuzele sa venim cu steaguri, haideti sa ne facem auzite vocile in seara asta si sa lasam zgomotul pe stadion", "Pentru diseara va rog tineti cont ca excesul de vuvuzele dauneaza grav sanatatii protestelor" sunt doar cateva mesaje transmise pe retelele de socializare.

12:40 - Copiii din Piata Victoriei au luat o pauza de la colorat pe asfalt si bat in oale.

12:38 - Si la Consulatul Onorific al Romaniei la Nisa se anunta un protest pentru aceasta seara.

12:22 - Romanii din diaspora vor iesi in strada si la:

Lyon

Madrid

Marsilia

New York

Oslo

Paris

Praga

Roma

Sofia - la care vor partica si bulgari, nu numai romani.

Stuttgart

Valencia

12:18 - In diaspora se anunta proteste la:

Washington

Amsterdam

Berlin

Bilbao

Freiburg

Geneva

Haugesund

12:09 - Duminica va fi protest si la Bruxelles. "Impreuna cu sotia mea, ne aflam acum in Charleroi unde facem tratament si interventii chirurgicale dupa tragedia din Colectiv. Desi ne despart vreo 60 km, o sa ajungem si noi la Brussel dupa amiaza. Ne vedem acolo!", a anuntat pe Facebook Catalin Scanteie, unul dintre supravietuitorii de la Colectiv.

12:00 - In fata Guvernului, biciclistii inca pedaleaza duminica la ora 12:00. Au venit si parinti cu copii pentru a protesta din nou. Cei mici au adus creta si desene ...citeste mai departe despre "LIVE Ziua celui mai mare protest. Parintii au venit cu copiii, din nou, la Guvern" pe Ziare.com

#proteste Piata Victoriei, #proteste Romania, #protest Guvern, #proteste orase tara , #Stiri Administratie