Liviu Dragnea afla daca scapa de condamnare in dosarul referendumului

Luni, 24 Aprilie 2017, ora 07:02
2622 citiri
Liviu Dragnea afla daca scapa de condamnare in dosarul referendumului
Foto: Arhiva Ziare.com

Instanta suprema este asteptata, luni, sa decida daca admite contestatia la executare a presedintelui PSD, Liviu Dragnea, in dosarul "Referendumul", pe motiv ca hotararea nu a fost redactata in 30 de zile de la pronuntare, iar, la data motivarii, presedintele completului care a solutionat cauza nu mai era judecator, pentru ca se pensionase.

Sedinta Completului de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care va decide daca va fi admisa contestatia lui Liviu Dragnea, este programata sa inceapa luni, la ora 9.00.

Avocatii lui Liviu Dragnea au cerut, in 10 aprilie, aceluiasi complet, sa admita contestatia la executare a presedintelui PSD, in timp ce procurorul DNA a cerut respingerea cauzei pentru ca nu sunt indeplinite conditiile legale.

Instanta a respins unele solicitari ale avocatilor lui Dragnea si a stabilit data pronuntarii solutiei pentru 24 aprilie.

Contestatia la executare a presedintelui PSD, Liviu Dragnea, in dosarul "Referendumul", in care a fost condamnat definitiv, in aprilie 2016, la doi ani de inchisoare cu suspendare a fost judecata de Completul de cinci judecatori in urma unei decizii din 7 martie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Initial, dosarul a fost inregistrat la Tribunalul Bucuresti, care a decis, in 15 februarie, trimiterea cauzei la instanta suprema.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, declara, la termenul din martie, ca el si avocatii sai cred ca nu s-au respectat procedurile legale la redactarea motivarii deciziei definite din dosarul "Referendumul".

Dragnea preciza ca doua judecatoare nu au participat la redactarea deciziei din dosarul "Referendumul", in conditiile in care acestea s-au pensionat, respectiv Livia Stanciu, fost presedinte al instantei supreme, la doua luni de la decizie, iar cealalta judecatoare, ulterior, dupa ce el a facut contestatia, cand foarte rapid a aparut si motivarea.

In dosarul "Referendumul", Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv, in 22 aprilie 2016, la doi ani de inchisoare cu suspendare.

Potrivit rechizitoriului din dosarul "Referendumul", Liviu Dragnea, la data faptelor secretar general al PSD, cu ocazia organizarii si desfasurarii referendumului din 29 iulie 2012, pentru demiterea fostului presedinte Traian Basescu, "a uzat de influenta si autoritatea sa in partid in scopul obtinerii unor foloase nepatrimoniale de natura electorala, necuvenite, pentru alianta politica din care facea parte partidul reprezentat de inculpat, si anume indeplinirea cvoru ...citeste mai departe despre "Liviu Dragnea afla daca scapa de condamnare in dosarul referendumului" pe Ziare.com

#Liviu Dragnea referendum, #dosarul referendumul Liviu Dragnea , #Stiri Administratie