Locuitorii complexului rezidential Greenfield din Baneasa protesteaza in fata Guvernului

Duminica, 18 Iunie 2017, ora 07:43
1188 citiri
Locuitorii complexului rezidential Greenfield din Baneasa protesteaza in fata Guvernului
Foto: captura site

Locuitorii complexului rezidential Greenfield din Baneasa vor protesta duminica, in fata Guvernului, solicitand gasirea unei solutii pentru deblocarea accesului in cartier, infiintarea unei linii de transport in comun care sa se lege cu cel putin o statie de metrou existenta, precum si infiintarea unor unitati de invatamant.

Protestul este programat sa inceapa la ora 12.00, in Piata Victoriei din Capitala.

"Aproximativ 4.000 de oameni sunt afectati de inchiderea drumului de acces catre Ansamblul Rezidential Greenfield prin strada Vadul Moldovei, care a lasat cartierul cu un singur drum care face legatura cu restul orasului - Aleea Teisani, o strada cu o singura banda pe sens", spun locuitorii din Greenfield.

Acestia precizeaza ca in cartier locuiesc in general parinti cu copii mici, care trebuie sa ajunga la gradinita sau la scoala in fiecare dimineata, insa pentru a iesi din cartier, parcurg Aleea Teisani, un drum de aproximativ trei kilometri, in mai bine de o ora.

"Este grav afectata si unica scoala din cartier, Scoala Gimnaziala Avenor, scoala romaneasca acreditata de Ministerul Educatiei Nationale, unde invata 335 de elevi si lucreaza 112 cadre didactice si personal auxiliar. Cerintele financiare necesare pentru a urma cursurile acesteia depasesc posibilitatile familiilor ce locuiesc in Greenfield, motiv pentru care elevii acestei scoli provin din alte zone ale localitatii aglomerandu-se astfel suplimentar accesul", adauga locuitorii din Greenfield.

Acestia au adaugat ca nu exista transport public si nici posibilitatea de a se introduce, pentru ca singura strada existenta nu indeplineste conditiile tehnice pentru accesul autobuzelor.

"Daca o foarte posibila urgenta medicala sau un incendiu ar avea loc, interventia ar fi ingreunata atat de distanta mare fata de locatiile echipajelor de interventie, cat si de accesul ingust si aglomerat frecvent cu vehicule, atat pe directia de intrare, cat si pe cea de iesire din cartier", subliniaza cetatenii.

Conform acestora, in Greenfield vor locui in scurt timp peste 10.000 oameni, asa cum arata planurile firmei care a dezvoltat mai mult de jumatate din zona Greenfield, Impact Developer & Contractor SA. Ei mai spun ca parcul public si dispensarul au fost eliminate, desi erau planificate in proiectele anterioare, platforma pentru stationarea autobuzelor - cerinta RATB - nu exista, iar luminatul public este platit de locuitori chiar daca este pe strazile publice.

Oamenii care locuiesc in Gree ...citeste mai departe despre "Locuitorii complexului rezidential Greenfield din Baneasa protesteaza in fata Guvernului" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#locuitori Greenfield Baneasa protest , #Stiri Administratie