Lovitura nu a incetat. Urmeaza DNA? Scenariul horror pentru Romania

Joi, 02 Februarie 2017, ora 07:37
5460 citiri
Lovitura nu a incetat. Urmeaza DNA? Scenariul horror pentru Romania

Ceea ce era previzibil s-a intamplat. PSD da foc tarii la propriu.

Cea mai frumoasa si mai ampla demonstratie absolut pasnica pentru apararea statului de drept si a legii a fost deturnata de agitatori profesionisti, ultrasi extrem de violenti care au pus in aplicare un scenariu identic cu acela din iunie 1990: violente si incendieri.

Dupa-amiaza am auzit ca se va incerca compromiterea protestului cu doua scopuri: schimbarea imaginii manifestarii societatii curate si inhibarea viitoarelor demonstratii. S-a confirmat.

Ultrasii, in mod evident bine organizati si antrenati in lupte de strada, si-au facut treaba si s-a terminat urat.

Daca spectacolul violentelor nu trebuia sa se desfasoare indelung si terifiant, pentru a face tot raul posibil, nu am nicio indoiala ca la cati jandarmi erau la Guvern, cele cateva zeci de ultrasi ar fi fost anihilati foarte repede, cu atat mai mult cu cat SRI sustine, intr-un comunicat, ca a informat din timp ca era pregatita actiunea huliganilor.

"Serviciul Roman de Informatii a actionat potrivit competentelor legale detinute, datele si informatiile obtinute cu privire la intentiile de organizare sau deturnare a actiunilor publice de protest din centrul Capitalei fiind transmise operativ institutiilor legal abilitate sa intervina pentru mentinerea ordinii si sigurantei publice.

In aceasta situatie a existat un schimb de informatii operativ, potrivit procedurilor stabilite la nivelul institutiilor, cu Ministerul Afacerilor Interne, la nivelul Secretarului de Stat Stefu Viorel si Bogdan Despescu - IGPR, precum si la nivelul Jandarmeriei si SPP", se arata in comunicatul SRI.

Conducerea Ministerului de Interne a stiut, dar nu a impiedicat patrunderea ultrasilor in piata? Deliberat? Minte dna ministru Dan cand spune ca nu stia nimic?

Fosta sotie a lui Ionut Negoita, Carmen Negoita, scrie pe Facebook: "Am stat 4 ore in piata si toata lumea era pasnica. In coltul dreapta al Guvernului era un grup de dubiosi, care pareau ca pregatesc ceva. Unul din prietenii mei chiar a zis ca astia fac parte din galerie. Ceea ce se pare ca este adevarat.

Fratii Negoita au strans galeria echipei de fotbal Dinamo la Rin Grand Hotel si i-au adus cu autobuzele la protest inarmati cu petarde si lacrimogene ca sa strice protestul din aceasta seara, Fratii Negoita sunt membri PSD cu dosare penale care beneficeaza de legea gratierii!"

Era nevoie de spectacol, de tensiune, de maculare? Despre violente trebuia sa se vorbeasca, nu des ...citeste mai departe despre "Lovitura nu a incetat. Urmeaza DNA? Scenariul horror pentru Romania" pe Ziare.com

#ordonanta modificare cod penal, #proteste OUG cod penal , #Stiri Administratie