LUKOIL, implicata intr-un dosar de evaziune fiscala de 9 milioane de lei deschis de DIICOT

Vineri, 15 Septembrie 2017, ora 14:18
1083 citiri
LUKOIL, implicata intr-un dosar de evaziune fiscala de 9 milioane de lei deschis de DIICOT
Foto: Arhiva Ziare.com

LUKOIL Romania SRL si sucursala din Bulgaria sunt implicate intr-un dosar deschis de DIICOT in care au fost retinute si apoi puse sub control judiciar 13 persoane, acuzate ca au facut evaziune fiscala si au prejudiciat statul cu peste 9 milioane de lei.

Intr-un comunicat de presa remis vineri de DIICOT se arata ca suspectii au fost retinuti miercuri si joi, dupa 23 de perchezitii desfasurate in Bucuresti si in Bucuresti, Bacau,Timisoara, Suceava, Iasi, Ploiesti si Pitesti.

Procurorii DIICOT spun ca in perioada 2009-2010 inculpatii "s-au constituit in patru grupuri infractionale organizate in scopul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala in forma continuata, prin crearea unui circuit fictiv de achizitie si livrare de bitum rutier cu provenienta VAYA LTD Bulgaria si LUKOIL NEFTOCHIM BOURGAS AD Bulgaria, in sensul interpunerii scriptice a unor societati comerciale care s-au sustras in aceasta modalitate de la plata TVA-ului aferent si a impozitului pe profit".

"Membrii grupului au fost sprijiniti in activitatea infractionala de catre S.C. LUKOIL ROMANIA S.R.L. prin reprezentantul legal suspectul T.C., in sensul interpunerii pe circuitul de livrare a marfii a unei societati comerciale din Marea Britanie", se mai arata in comunicatul DIICOT.

Procurorii spun ca statul a fost astfel prejudiciat cu 9.139.242 de lei, suma reprezentand TVA de plata si impozit pe profit.

C.B. ...citeste mai departe despre "LUKOIL, implicata intr-un dosar de evaziune fiscala de 9 milioane de lei deschis de DIICOT" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#LUKOIL DIICOT evaziune , #Stiri Administratie