Macron vrea ca Franta "sa gandeasca si sa actioneze ca un start-up"

Vineri, 16 Iunie 2017, ora 14:29
1009 citiri
Macron vrea ca Franta "sa gandeasca si sa actioneze ca un start-up"
Foto:Facebook/Emmanuel Macron

Presedintele francez Emmanuel Macron vrea ca in Franta sa aiba loc o revolutie, astfel incat "sa gandeasca si sa actioneze ca un start-up".

Seful statului francez, care a vorbit la Conferinta Viva Technology, joi, la Paris, unde si-a prezentat viziunea cu privire la viitorul tehnologic al tarii, a repetat ca vrea sa reformeze legislatia muncii pentru a le acorda mai multa putere de decizie companiilor si sa scada impozitul intreprinderilor, relateaza Reuters.

Statul ar trebui sa actioneze ca un facilitator - si nu ca o constrangere - al inovatorilor si intreprinzatorilor, a apreciat el.

Macron a anuntat ca va limita impozitul pe avere doar la proprietati, cu scopul de a ajuta companiile, si ca va introduce o taxa unica de 30% asupra veniturilor din capital, pentru a nu goni afacerile.

"Atunci cand un antreprenor are prea mult succes, este stigmatizat si, in general, este impozitat. S-a terminat cu asta!", a promis el in fata unui grup de finantatori de start-up-uri, investitori si studenti.

"Eu sunt mandru de voi", a spus el audientei, care a izbucnit in aplauze.

"Femeile si barbatii vor sa inoveze oriunde. Franta este pe cale sa devina o natiune de start-up-uri", a apreciat el.

La France est en train de devenir la nation des start-ups. Elle doit reussir ce pari. #VivaTech pic.twitter.com/1yDHJMlM0w- Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) June 15, 2017

Start-up-urile au inceput sa castige teren in Franta, investitii cu capital de risc sunt in plin avant, iar asteptarile sunt mari de la Guvernul lui Macron, al carui partid, LREM urmeaza sa obtina o victorie zdrobitoare in al doilea tur al alegerilor legislative de duminica.

Bpifrance, o banca de investitii a statului care a devenit primul fond cu capital de risc, a declarat saptamana aceasta pentru Reuters ca isi mareste contul de investitii la un miliard de euro.

Macron, care a promis in campanie ca vor fi investite in inovatie zece miliarde de euro, a declarat ca Franta are nevoie nu doar de o revolutie tehnologica, ci si de o transformare a intregii societati, in toate sectoarele de activitate.

"Vom trece la aceste transformari fara intarziere", a promis Macron. "Nu asteptati, pentru ca concurenta nu va asteapta", a indemnat el. ...citeste mai departe despre "Macron vrea ca Franta "sa gandeasca si sa actioneze ca un start-up"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Franta actiune start up, #Conferinta Viva Technology , #Stiri Administratie