MAE raspunde ministrului austriac de Externe: O amplificare artificiala, cu scop electoral

Sambata, 20 Iunie 2015, ora 17:40
1353 citiri
MAE raspunde ministrului austriac de Externe: O amplificare artificiala, cu scop electoral
Foto: Ziare.com

Ministerul roman al Afacerilor Externe afirma ca nu este de acord cu luarile de pozitie ale ministrului federal al Afacerilor Externe al Austriei pe tema asistentei sociale destinate lucratorilor intra-comunitari, cu referire expresa la Romania. MAE roman considera ca amplificarea artificiala a chestiunii are scop electoral.

Intr-un comunicat remis redactiei Ziare.com, MAE arata ca a transmis deja pozitia sa partii austriece, prin demersuri efectuate la nivel diplomatic in cursul acestei saptamani, atat la Viena, cat si la Bucuresti, la nivel de ambasador.

Ministrul austriac Sebastian Kurz solicitase o reformare a sistemului de alocatii, pe motiv ca statul austriac plateste o alocatie de 160 de euro pentru copilul unui roman care lucreaza in Austria, desi in Romania aceasta indemnizatie este mult mai mica.

"Mentionarea distincta a Romaniei in contextul legat de aplicarea normelor europene in materie de export de prestatii sociale (alocatia pentru copii) este nejustificata in ...citeste mai departe despre "MAE raspunde ministrului austriac de Externe: O amplificare artificiala, cu scop electoral" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#alocatii copii romani Europa, #ministru Austria alocatii romani , #Stiri Administratie