Maghiarii vor de la Ciolos libertatile promise la 1918

Joi, 19 Noiembrie 2015, ora 21:08
816 citiri
Maghiarii vor de la Ciolos libertatile promise la 1918
Foto: Facebook / Magyar Polgari Part

Partidul Civic Maghiar va organiza, in 28 noiembrie, un miting la Miercurea Ciuc, cerand noului Guvern garantarea drepturilor maghiarilor prin Constitutie si includerea in legea fundamentala a principiilor formulate la 1 Decembrie 1918, la Alba Iulia.

Presedintele PCM, Biro Zsolt, a declarat, joi, ca in 28 noiembrie va avea loc in fata Palatului Administrativ, in centrul municipiului Miercurea Ciuc, un miting la care au fost invitati membrii comunitatii maghiare din tara, indiferent de culoarea politica, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit acestuia, scopul actiunii este de a cere autoritatilor statului roman respectarea Proclamatiei de la Alba Iulia.

"Se stie foarte bine ca in 1918, 1 decembrie, la Alba Iulia s-a adoptat o proclamatie si aceasta proclamatie, la capitolul III, punctul 1, spune urmatorul lucru: deplina libertate nationala pentru toate popoarele conlocuitoare. Noi atragem atentia ca nici pana in data de astazi aceasta deplina libertate si egalitate nu ...citeste mai departe despre "Maghiarii vor de la Ciolos libertatile promise la 1918" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#maghiari autonomie Ciolos, #miting Miercurea Ciuc , #Stiri Administratie