Magistrala de metrou pana la aeroportul Otopeni, platita cu bani de la UE si japonezi

Joi, 13 Septembrie 2018, ora 16:37
1142 citiri
Magistrala de metrou pana la aeroportul Otopeni, platita cu bani de la UE si japonezi
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministerul Transporturilor a anuntat, joi, ca Magistrala 6 de metrou, care ar urma sa faca legatura intre zona 1 Mai si Aeroportul Otopeni, va fi finantata de Comisia Europeana, in prezent avand loc negocieri in acest sens.

Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Transporturilor remis joi Ziare.com, se negociaza valoarea maxima a fondurilor europene nerambursabile ce vor fi alocate proiectului.

"Comisia Europeana a anuntat Ministerul Transporturilor ca va finanta proiectul legaturii de metrou cu Aeroportul International Henri Coanda - Otopeni (Magistrala 6, 1 Mai - Otopeni) . In acest moment au loc negocieri privind valoarea maxima a fondurilor nerambursabile ce vor fi alocate prin Programul Operational Infrastructura Mare.

Valoarea finala depinde si de discutiile dintre autoritatile romane, Comisia Europeana si Agentia Internationala de Cooperare a Japoniei", transmite ministerul.

Potrivit documentului citat, noua linie de metrou ar urma sa aiba 14,2 km si 12 statii, iar poriectul va fi cofinantat de Banca Japoneza pentru Cooperare Internationala.

"Obiectul cererii de finantare este reprezentat de asigurarea unei conexiuni directe intre Bucuresti si Otopeni, respectiv intre Gara de Nord Bucuresti si Aeroportul International Henri Coanda, prin construirea unei noi linii de metrou cu o lungime de 14,2 km si 12 statii de metrou.

Valoarea totala a proiectului este 1 391 634 272 euro, iar cofinantarea va fi asigurata din imprumut de la Banca Japoneza pentru Cooperare Internationala, precum si din fonduri de la bugetul de stat", mai arata documentul.

Citeste si Ministrul Transporturilor sustine ca lucrarile la metroul spre Drumul Taberei n-au intarziat. Iata cand am putea circula pe noua magistrala

A.D. ...citeste mai departe despre "Magistrala de metrou pana la aeroportul Otopeni, platita cu bani de la UE si japonezi" pe Ziare.com

#Magistrala 6 metrou , #Stiri Administratie