Magistrati din toata tara protesteaza duminica in fata Curtii de Apel Bucuresti

Duminica, 16 Septembrie 2018, ora 07:05
866 citiri
Magistrati din toata tara protesteaza duminica in fata Curtii de Apel Bucuresti
Foto: Arhiva Ziare.com/protestul magistratilor 19 mai 2018

Judecatorul Cristi Danilet a anuntat sambata ca reprezentanti ai magistratilor din toata tara se vor aduna duminica, in fata Curtii de Apel Bucuresti, pentru a-si arata dezacordul cu ceea ce se intampla in aceasta perioada in justitia din Romania.

"Duminica, de la ora 17:30, reprezentanti ai magistratilor din toata tara vor protesta in fata Curtii de Apel Bucuresti", a anuntat Danilet pe pagina de Facebook.

Intrebat de un internaut care este motivul protestului, Danilet raspunde "Ni s-a urat cu raul". Ulterior, judecatorul detaliaza: "Modificarile la Legile Justitiei, la Codurile Penale, Inspectia numita de Guvern, ignorarea si ridiculizarea Comisiei de la Venetia, evaluarea PG de ministru".

Contactat de G4Media, Danilet a spus ca nu exista un organizator al protestului, ci actiunea a fost decisa "in urma unei largi consultari pe un grup de discutii electronic".

Nu e primul protest al magistratilor de cand majoritatea PSD-ALDE a inceput asaltul asupra justitiei. In primavara acestui an, zeci de judecatori si procurori s-au adunat pe aceleasi trepte ale Curtii de Apel Bucuresti, nemultumiti de propunerile de modificare a Codurilor penale si modul in care au fost schimbate Legile justitiei.

Atunci, pe 19 mai 2018, ei au protestat in tacere, tinand in maini pancarte pe care scria "Pentru o justitie independenta", "Avizul Comisiei de la Venetia", "Principiul separatiei si echilibrului puterilor in stat" sau "Conformarea obligatoriei cu recomandarile GRECO". ...citeste mai departe despre "Magistrati din toata tara protesteaza duminica in fata Curtii de Apel Bucuresti" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#magistrati protest Curte Apel Bucuresti, #protest magistrati septembrie 2018 , #Stiri Administratie