Magistratii au iesit in strada revoltati de mutilarea Justitiei. PSD reactioneaza: Nu au dreptul, nu e normal

Luni, 18 Decembrie 2017, ora 14:22
1201 citiri
Magistratii au iesit in strada revoltati de mutilarea Justitiei. PSD reactioneaza: Nu au dreptul, nu e normal
Foto: Facebook/Declic

Magistrati din mai multe orase protesteaza, luni, fata de modificarile aduse la Legile Justitiei si Codurilor Penal si de Procedura Penala.

Aproximativ 50 de magistrati de la instantele din Constanta, dar si procurori au protestat in liniste, in fata Judecatoriei Constanta. Au participat judecatori de la toate instantele constantene, cei mai multi dintre ei din cadrul Judecatoriei Constanta, dar si procurori, atat de la parchetele de pe langa instantele de judecata, cat si din cadrul DNA Constanta, conform Mediafax.

Ei au spus ca cel mai tare ii nemultumeste maniera prin care au fost date aceste legi si faptul ca nu s-a tinut cont de avizul CSM.

"In acest fel judecatorii acestei instante inteleg sa isi manifeste dezacordul fata de modul si maniera prin care au fost adoptate in Camera Deputatilor legi care ne privesc, legi importante. Pe repede inainte, in conditiile in care ar fi trebuit sa dezbatem. Nu s-a tinut cont de avizul negativ dat de CSM", a declarat judecatorul Marius Nasta, purtator de cuvant al Judecatoriei Constanta.

In opinia acestuia, modificarile vor afecta drastic activitatea magistratilor.

De asemenea, si reprezentantii procurorilor au spus ca modificarile aduse codurilor Penal si de Procedura Penala "nu numai ca ingreuneaza lupta anticoruptie, ci efectiv lupta impotriva intregii criminalitati".

Magistratii au stat in fata Judecatoriei Constanta timp de jumatate de ora, protestul, care s-a desfasurat tacit, finalizandu-se fara incidente.

La Galati, 40 de judecatori au oprit lucrul, luni la pranz, si au participat la un protest tacut. Lor li s-au alaturat circa 20 de membri ai Asociatiei #Rezist.

"Judecatorii au iesit in fata Palatului de Justitie pe de o parte din cauza anumitor schimbari la Legile Justitiei, faptul ca parlamentarii nu au tinut cont de avizul negativ al CSM in aceasta privinta, iar pe de alta parte propunerile de modificare a Codului de Procedura Penala, care pur si simplu pun stavila justitiei in ceea ce priveste probatoriile. Noi trebuie sa intelegem ca sistemul de justitie trebuie sa ramana independent", a declarat jurnalistilor presedintele Tribunalului Galati, Robert Florea.

Citeste mai departe despre "Magistratii au iesit in strada revoltati de mutilarea Justitiei. PSD reactioneaza: Nu au dreptul, nu e normal (Video) " pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proteste magistrati, #proteste magistrati Legile Justitiei , #Stiri Administratie