MAI va avea noi elicoptere pentru operatiuni medicale si de cautare-salvare

Luni, 29 Iulie 2019, ora 18:51
946 citiri
MAI va avea noi elicoptere pentru operatiuni medicale si de cautare-salvare
Foto: Arhiva Pixabay

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) va beneficia de noi elicoptere pentru operatiuni medicale si de cautare-salvare, potrivit unui comunicat al Guvernului transmis luni.

Luni a avut loc semnarea acordului-cadru de furnizare a unor elicoptere usoare, echipate corespunzator pentru operatiuni medicale si de cautare-salvare in mediul montan sau medii greu accesibile, eveniment la care a participat si premierul Viorica Dancila.

Proiectul este finantat din fonduri europene, este valabil pentru o perioada de 48 de luni si are ca obiectiv achizitionarea, in total, a zece elicoptere pentru operatiuni medicale si de cautare-salvare.

In prima etapa vor fi achizitionate patru elicoptere usoare multifunctionale, complet echipate pentru misiuni aero-medicale si de cautare-salvare in mediul montan sau medii greu accesibile, urmand ca in a doua etapa sa fie achizitionate alte sase, precizeaza sursa citata.

Acordul-cadru a fost semnat, din partea Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, de generalul de brigada Dan-Paul Iamandi, din partea Inspectoratului General de Aviatie, de comandorul Catalin-Paul Dache si din partea Airbus Helicopters Romania (promitent furnizor), de catre directorul comercial Radu Homorozeanu.

"Achizitionarea elicopterelor noi echipate complet pentru interventii in caz de urgenta este un demers imperativ in conditiile in care flota de care dispun in acest moment autoritatile este insuficienta pentru a raspunde interventiilor medicale si de cautare-salvare si, in special, pentru operatiunile de salvare montana. Facem un pas important care se adauga celorlalte demersuri ce fac parte dintr-un nou concept al managementului pentru situatii de urgenta - VIZIUNE 2020", a subliniat prim-ministrul.

Proiectul Viziune 2020 este finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare si are drept obiectiv dotarea cu tehnica de interventie, in scopul reducerii timpului de raspuns in situatii de urgenta si asigurarea unei reactii rapide si eficiente la dezastre a echipajelor de interventie. Proiectul presupune trei paliere de dezvoltare prin achizitionarea tehnicii care sa sustina interventiile in mediile aerian, terestru si maritim.

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a fost desemnat unitate de achizitii centralizata pentru achizitia de elicoptere usoare, medii si grele, precum si a unui simulator de zbor destinat Inspectoratului General de Aviatie, necesare pregatirii si executarii misiunilor in situatii de urgenta.

...citeste mai departe despre "MAI va avea noi elicoptere pentru operatiuni medicale si de cautare-salvare" pe Ziare.com

#elicotpere noi MAI , #Stiri Administratie