Maior, in FT: Amenintarea rusa este mai grava decat se estima initial. NATO si UE trebuie sa ia masuri

Miercuri, 15 Aprilie 2015, ora 22:55
1263 citiri
Maior, in FT: Amenintarea rusa este mai grava decat se estima initial. NATO si UE trebuie sa ia masuri
Foto: SRI

Rusia a intensificat razboiul informational contra Occidentului, prin atacuri cibernetice si actiuni de propaganda care vizeaza numeroase tari, inclusiv Romania, afirma fostul director SRI George Maior intr-un articol publicat in blogul FT, pledand pentru o noua strategie de securitate a UE si NATO.

"Dupa cum au aratat dezvaluirile despre atacurile cibernetice lansate in toamna anului trecut asupra Statelor Unite, Rusia este angajata intr-un intens razboi informational impotriva Occidentului. Alte tinte ale atacurilor cibernetice ruse au inclus Germania, Estonia, Romania, Ucraina si Georgia. Asa cum declara recent in Senatul SUA James Clapper, directorul serviciilor de informatii americane, amenintarea rusa este 'mai grava decat se estima initial'.

Capacitatea hackerilor rusi de a accesa retelele informatice ale Departamentului de Stat si Casei Albe trebuie sa fie un semnal de alarma. Statele Unite si NATO trebuie sa raspunda acestor actiuni prin dezvoltarea unor sisteme mai ...citeste mai departe despre "Maior, in FT: Amenintarea rusa este mai grava decat se estima initial. NATO si UE trebuie sa ia masuri" pe Ziare.com

#George Maior amenintare Rusia, #George Maior interviu Financial Times , #Stiri Administratie