Majorarea de 25%, inceputul muncii Sisifului din Sanatate - care sunt problemele din sistem si ce solutii ar fi

Joi, 20 August 2015, ora 16:22
1216 citiri
Majorarea de 25%, inceputul muncii Sisifului din Sanatate - care sunt problemele din sistem si ce solutii ar fi
Foto: Ziare.com

Anuntul de marti al prim-ministrului Victor Ponta privind cresterea salariilor medicilor si legalizarea primirii de bani de catre acestia de la pacienti mai mult a agitat apele decat sa le linisteasca.

Propunerile premierului ne arata, din pacate, ca solutiile reale pentru acest sistem sunt inca foarte departe de aplicare.

Dupa zile intregi de amenintari cu greva si, mai ales, cu demisia in bloc a medicilor, premierul a explicat ca statul isi permite cresterea salariilor, gratie economiilor facute in sistemul de sanatate dupa introducerea cardului de sanatate.

La un impact bugetar de 1,7 miliarde de lei pe an si economii de 90-100 de milioane de lei lunar in urma implementarii cardului, asa cum sustin reprezentantii PNL si vicepresedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Alin Sergiu Costache, afirmatia lui Ponta se sustine, mai ales ca recent se lauda cu o rectificare pozitiva a bugetului Sanatatii.

Dar daca medicii nu recurgeau la proteste si amenintari extreme, ...citeste mai departe despre "Majorarea de 25%, inceputul muncii Sisifului din Sanatate - care sunt problemele din sistem si ce solutii ar fi" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#probleme sistem sanatate, #solutii sistem sanatate, #majorare salarii medici, #medici functionari publici, #coruptie spitale, #probleme spitale , #Stiri Administratie