Mamicile copiilor internati la Spitalul de Urgenta din Arad au depus la autoritati un dosar cu "20 de povesti de groaza"

Luni, 13 Martie 2017, ora 17:20
1148 citiri
Mamicile copiilor internati la Spitalul de Urgenta din Arad au depus la autoritati un dosar cu "20 de povesti de groaza"
Foto: Arhiva Ziare.com

Mai multe mame care au participat saptamana trecuta la un protest fata de conditiile in care le-au fost tratati copiii la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Arad au depus, luni, la autoritati, un dosar cu "20 de povesti de groaza".

Cele 10 mame au mers in audienta la presedintele Consiliului Judetean (CJ) Arad, Iustin Cionca, caruia i-au inaintat o petitie semnata de zeci de parinti si un dosar cu "20 de povesti de groaza" despre cum le-au fost tratati copiii in spital.

Cea care a declansat actiunea de protest fata de conditiile din spital, Cristina Rusu, a declarat ca aceleasi documente au fost depuse si la Directia de Sanatate Publica.

"Am cerut decongestionarea sectiilor pediatrice, efectuarea la timp de analize copiilor, scurtarea timpului de asteptare pentru tratament, suplimentarea personalului, dar si demisia sefei Sectia de Boli Infectioase Copii, pe care o consideram direct responsabila pentru tot ce se intampla in ultimii ani aici.

Am depus un dosar cu 20 de povesti de groaza ale mamicilor care au trecut cu copiii prin aceasta sectie, semnate, documentate, inclusiv cu poze", a declarat femeia.

Ea a spus ca dupa discutiile cu seful CJ Arad este "foarte optimista" ca vor fi rezolvate o mare parte din probleme.

Seful Serviciu management spitale de la CJ Arad, Mihai Seran, a declarat ca "toate problemele au fost consemnate intr-o adresa primita de la mamici".

"Informatiile vor fi puse la dispozitia comisiilor care efectueaza verificari. Aceasta ancheta se va extinde si va avea in vedere toate reclamatiile depuse de catre mamici", a spus Seran.

Management privat la spital

SCJU Arad a ramas fara director, dupa ce mandatul managerului interimar, Corina Crisan, a expirat. Surse din cadrul CJ Arad afirma ca nimeni din spital nu si-a exprimat intentia de a prelua conducerea pana la organizarea unui concurs.

"In acest moment cautam o alta solutie pentru spital. Conducerea Consiliului Judetean cantareste mai multe variante, inclusiv aceea a unui management privat la spital", a declarat directorul executiv al Directiei de comunicare si strategii din CJ Arad, Andrei Ando.

Aproximativ 30 de parinti s-au adunat, marti, in fata Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Arad in semn de protest fata de cum au fost tratati copiii lor internati, actiunea avand loc la indemnul lansat pe Facebook de Cristina Rusu. ...citeste mai departe despre "Mamicile copiilor internati la Spitalul de Urgenta din Arad au depus la autoritati un dosar cu "20 de povesti de groaza"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#20 de povesti de groaza, #povesti groaza spital Arad, #mamici reclamatie spital Arad, #conditii SCJU Arad , #Stiri Administratie