Managerii de spital pot opera doar dupa ora 16:00 si nu mai e nevoie sa fie profesori

Miercuri, 16 Noiembrie 2016, ora 14:23
1306 citiri
Managerii de spital pot opera doar dupa ora 16:00 si nu mai e nevoie sa fie profesori
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul a adoptat, in sedinta de miercuri, o ordonanta care modifica din temelii modul in care vor fi alesi managerii de spitale.

Noile prevederi redeseneaza fisa postului celor care conduc spitalele si le impune diverse limitari, astfel incat acestia sa se poata concentra pe buna gestionare si eficientizare a unitatilor pe care le administreaza.

La acest moment, multi dintre managerii de spitale sunt profesori universitari care isi impart timpul intre catedra, sala de operatii, conducerea clinicilor private pe care le detin sau activitatea sindicala.

Ce schimba concret Guvernul

Pana acum, pentru posturile de manageri de spitale puteau aplica doar cei care erau profesori universitari sau medici primari. Acum aceste limitari dispar, deschizand astfel procesul pentru oricine.

"Daca luam oricare dintre spitalele clinice din Bucuresti, daca vrem sa aducem un manager de la AKH sau managerul de la spitalul John Hopkins din SUA, acel manager nu ar putea sa lucreze in Romania ...citeste mai departe despre "Managerii de spital pot opera doar dupa ora 16:00 si nu mai e nevoie sa fie profesori" pe Ziare.com

#concurs manageri spitale modificari Ciolos , #Stiri Administratie