Managerul Arhiepiscopiei Tomisului conducea o retea de bisnitari, alaturi de o calugarita si un director RATB

Sambata, 22 Iulie 2017, ora 13:57
1468 citiri
Managerul Arhiepiscopiei Tomisului conducea o retea de bisnitari, alaturi de o calugarita si un director RATB
Foto: Facebook/Arhiepiscopia Tomisului

Liderul gruparii specializate in evaziune fiscala in domeniul comertului cu articole textile, retinut in urma unor perchezitii, este managerul Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Popa Gabriel, zis Gabi Viteza.

Celelalte doua persoane retinute sunt o calugarita, Duna Anisoara, si directorul pe Achizitii de la RATB, Badiu Florin.

Surse din Politie spun ca preotul ar fi cumparat, cu o parte din banii obtinuti din contrabanda, clopote pe care le-a donat Bisericii.

Aceste noi probleme legale care implica Arhiepiscopia Tomisului vin pe fondul procesului penal in care este implicat insusi IPS Teodosie, acuzat ca ar fi obtinut pe nedrept fonduri europen.

Politistii de la Investigatii Economice, sub coordonarea Parchetului Curtiii de Apel Bucuresti, au facut, vineri, 25 de perchezitii in Bucuresti si in judetele Ilfov, Buzau si Constanta, la locuintele unor persoane (16), la societatile comerciale (6) si la institutii.

Membrii unui grup infractional format din 13 persoane cu varste cuprinse intre 27 si 57 de ani au fost prinsi in timp ce descarcau un autotren cu haine, la un depozit din judetul Ilfov.

In urma perchezitiilor, politistii au ridicat documente contabile, unitati de calcul si aproximativ 200.000 de euro.

Perchezitiile in aceasta cauza continua si sambata.

Din cercetari a reiesit ca, in Bucuresti si in judetul Ilfov, s-ar fi dezvoltat o retea infractionala de distributie a produselor textile, prin intermediul careia ar fi fost valorificate aproape 50 de autotrenuri cu imbracaminte si incaltaminte, fara documente legale, catre comercianti din judetul Ilfov, precum si in judete din Moldova.

"Produsele ar fi fost importate din Turcia, prin intermediul unei societati cu sediul in Burgas - Bulgaria, iar ulterior, prin aceasta societate, ar fi fost declarate livrari intracomunitare catre firme din Polonia si Ungaria, care ar fi fost create pe baza unor documente de identitate falsificate, pe numele unor cetateni chinezi", arata Politia Romana.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la aproximativ 3.786.000 de lei, reprezentand TVA si impozit pe profit. ...citeste mai departe despre "Managerul Arhiepiscopiei Tomisului conducea o retea de bisnitari, alaturi de o calugarita si un director RATB" pe Ziare.com

#preot retinut Arhiepiscopia Tomisului , #Stiri Administratie