Managerul Teatrului Muzical "Nae Leonard" din Galati, declarat incompatibil de ANI

Miercuri, 13 Noiembrie 2013, ora 13:05
1565 citiri
Managerul Teatrului Muzical "Nae Leonard" din Galati, declarat incompatibil de ANI

Agentia Nationala de Integritate a stabilit ca Teodor Nita, manager interimar la Teatrul Muzical "Nae Leonard" din judetul Galati, s-a aflat in stare de incompatibilitate, deoarece, in perioada 31 ianuarie 2012 - 17 octombrie 2012, a exercitat simultan si functia de decan al Facultatii de Arte din cadrul Universitatii "Dunarea de Jos" Galati.

Potrivit ANI, Teodor Nita a incalcat dispozitiile art. 3 din O.U.G nr. 189/2008, conform carora "managementul institutiilor publice de cultura poate fi incredintat unei persoane fizice care (...) nu detine o functie de conducere la o alta institutie din Romania", coroborate cu dispozitiile art. 207, alin. (2) din Legea nr. 1/2011, in care se precizeaza ca una dintre functiile de conducere vizate este aceea de "decan la nivelul facultatii".

Persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica pe o perioada de trei ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de trei ani de la incetarea mandatului.

"Persoana evaluata a fost informata despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Teodor Nita a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere in exercitarea dreptului la aparare", precizeaza ANI.

#Teodor Nita Galati ANI, #director incompatibil teatru Galati, #Teatrului Muzical Nae Leonard, #teatru Nae Leonard Galati, #Teodor Nita incompatibil ANI , #Stiri Administratie