Mandat de arestare in lipsa pe numele lui Sebastian Ghita

Joi, 05 Ianuarie 2017, ora 13:38
1473 citiri

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a emis joi un mandat de arestare in lipsa pentru Sebastian Ghita. Decizia nu este insa definitiva.

Instanta suprema a admis astfel cererea DNA de inlocuirea a controlului judiciar cu arestul preventiv in cazul omului de afaceri, dupa ce acesta nu s-a prezentat la politie, incalcand astfel masura preventiva.

Procurorul DNA a cerut joi instantei supreme inlocuirea controlului judiciar cu arestarea preventiva in lipsa pentru Sebastian Ghita, aratand ca sunt indeplinite toate conditiile. Potrivit acestuia, Ghita a dat dovada de rea-credinta, nu s-a prezentat in fata instantei, si-a premedit fuga si se sustrage de la judecata, informeaza News.ro.

In replica, avocatul lui Ghita a spus ca DNA trebuie sa demonstreze ca fostul deputat a dat dovada de rea-credita prin neprezentarea la Politie si la ICCJ. Acesta sustine ca in prezent nu sunt date ca Ghita a plecat din tara, acesta fiind motivul pentru care nu ar fi indeplinite conditiile pentru ...citeste mai departe despre "Mandat de arestare in lipsa pe numele lui Sebastian Ghita" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Sebastian Ghita DNA arestare preventiva, #arestare preventiva Ghita, #Ghita inlocuire control judiciar arestare , #Stiri Administratie