Manfred Weber propune reducerea costurilor pentru Parlamentul European, prin renuntarea la unul dintre sedii

Sambata, 27 Aprilie 2019, ora 13:06
1180 citiri
Manfred Weber propune reducerea costurilor pentru Parlamentul European, prin renuntarea la unul dintre sedii
Foto: Facebook/Manfred Weber

Parlamentul European are costuri ridicate, care nemultumesc pe buna dreptate, crede candidatul PPE la presedintia Comisiei Europene, care spune ca institutia ar trebui sa aleaga unul din cele doua sedii actuale, de la Strasbourg si Bruxelles, pentru a-si desfasura activitatea.

Weber intervine astfel intr-o lunga dezbatere legata de faptul ca europarlamentarii isi desfasoara cea mai mare parte a activitatii la Bruxelles, dar sesiunile lunare in plen au loc la Strasbourg.

"Parlamentul European ar trebui sa aiba dreptul de a decide in mod independent cum sa-si organizeze munca si unde isi are sediul - la Strasbourg sau la Bruxelles", a afirmat Weber intr-un interviu pentru grupul german Funke Media Group, transmite sambata dpa.

La Strasbourg se afla sediul oficial al PE, dar comisiile se reunesc la Bruxelles.

Secretariatul general al PE se afla la Luxemburg.

Orice modificare a acestui aranjament scris datand din 1997 ar avea nevoie de acordul tuturor legislativelor nationale ale statelor membre.

Un studiu din 2013 a estimat ca anual ar putea fi economisite 103 milioane de euro daca intreaga activitate a PE s-ar desfasura la Bruxelles. ...citeste mai departe despre "Manfred Weber propune reducerea costurilor pentru Parlamentul European, prin renuntarea la unul dintre sedii" pe Ziare.com

#Parlamentul European costuri sediu PPE , #Stiri Administratie