Martor: Cristian Rizea a primit o geanta cu 300.000 de euro si apoi si-a chemat soferul sa o ia

Vineri, 21 Aprilie 2017, ora 20:46
2863 citiri
Martor: Cristian Rizea a primit o geanta cu 300.000 de euro si apoi si-a chemat soferul sa o ia
Foto: Facebook/Cristian Rizea

Doi martori au fost audiati, vineri, de judecatorii ICCJ, in dosarul in care Cristian Rizea este acuzat de fapte de coruptie. Ei au declarat ca cei 300.000 de euro care ar fi fost pretinsi de fostul deputat PSD i-au fost dati intr-o geanta si ca nu ar fi vrut sa accepte o suma mai mica.

"Am luat la cunostinta de la Beja despre unele probleme legate de un teren pe care il avea de recuperat dl. Coltea. Dl. Rizea a venit la tratament, a vorbit cu dl. Beja si a aflat despre teren. (...) Mentionez ca terenul despre care am vorbit se afla in Bucuresti, in locul unde fusese anterior resedinta ambasadorului SUA. Auzind de aceasta problema, dl. Rizea a zis ca poate sa o rezolve, intrucat cunoaste pe cineva, cred ca pe un director al RA-APPS.

Am auzit ca a mai fost vorba si de un alt teren, de pe raza comunei Chiajna si ca au avut loc intalniri si discutii intre dl. Rizea si dl. Coltea, de fata fiind si dl. Beja. Dl. Rizea a spus ca il cunoaste pe primarul de la Chiajna si ca o sa il ajute in sensul de a face demersuri pentru recuperarea unui teren.

Eu stiu ca dl. Rizea a cerut suma de 300.000 de euro, pe care urma sa o dea cuiva important din lumea politica", a declarat Filip Costachescu, proprietarul unei clinici stomatologice al carei pacient ar fi fost Cristian Rizea.

Acesta a mai afirmat ca intre Cristian Rizea si Lucian Coltea a fost incheiat un contract de imprumut in valoare de 300.000 de euro.

"Inculpatii Rizea si Coltea au venit la cabinetul avocatilor Ianculescu Mario si Urdoi Alexandru, care se afla in acelasi imobil cu cabinetul nostru stomatologic, pentru a se plati suma de 300.000 de euro. Nu stiu din ce motiv aceasta suma de bani nu a fost inmanata in cabinetul avocatilor, ci in sala de protocol din clinica noastra.

Eu si asociatul meu i-am lasat pe acestia o bucata de vreme singuri in acea sala si ne-am dus la subsolul imobilului unde era un laborator de tehnica dentara. Banii erau pe o masa, la vedere, dl. Rizea i-a pus intr-o geanta si a chemat soferul.

Eu stiu ca in acea imprejurare s-a incheiat si un contract de imprumut ce a fost redactat si semnat la cabinetul avocatilor. De asemenea, stiu ca prin acest contract inculpatul Coltea il imprumuta pe inculpatul Rizea cu 300.000 de euro", a declarat Filip Costachescu.

Cristian Rizea nu ar fi rezolvat, insa, problema terenului, astfel ca Lucian Coltea l-ar fi amenintat ca va face un autodenunt in acest sens, a mai povestit martorul.

"Cu acea ocazie, Rizea a spus ca nu poate ...citeste mai departe despre "Martor: Cristian Rizea a primit o geanta cu 300.000 de euro si apoi si-a chemat soferul sa o ia" pe Ziare.com

#Filip Costachescu Rizea bani, #martor Rizea bani, #Constantin Misailescu Rizea mita, #Cristian Rizea bani terenuri , #Stiri Administratie