Marturia milionarului Urdareanu la Inalta Curte: Am pus plicul cu 30.000 de euro intre noi, pe canapea. Nita l-a bagat in buzunar

Luni, 12 Martie 2018, ora 11:52
1454 citiri

Unul dintre cei mai puternici afaceristi din Romania, Tiberiu Urdareanu, a povestit, luni, in fata magistratilor, cum i-ar fi dat spaga fostului ministru al Energiei, Constantin Nita (PSD). Politicianul a reactionat in sala de judecata: "Ati jurat pe Biblie! Mintiti!".

Patronul firmei UTI, milionarul Tiberiu Urdareanu, a povestit timp de aproape doua ore, in fata Inaltei Curti, cum i-ar fi dat spaga fostului ministru PSD al Energiei, Constantin Nita.

Declaratia acestuia este data in faza de apel a dosarului, in prima instanta, Constantin Nita fiind condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta.

Canapeaua buclucasa

Cele mai multe discutii au vizat modul in care Urdareanu i-ar fi dat lui Constantin Nita (foto) o parte din bani, un plic cu 30.000 de euro.

"Am stat pe o canapea. Am pus plicul intre noi doi, m-am ridicat si am plecat. Era un plic de dimensiuni normale...Da, am vazut cum Nita a luat plicul si l-a introdus in buzunar. Apoi m-am ridicat si am plecat", a povestit Urdareanu, sigur pe el.

Declaratia a fost urmarita din primul rand al salii de fostul ministru al Energiei. "Domnule Urdareanu, va rog sa nu mintiti in fata instantei!", a fost reactia acestuia.

Procesul a mai fost urmarit cu atentie, din boxa arestatilor, de un alt fost ministru, Gabriel Sandu. Fostul sef de la Comunicatii este condamnat in cazul Microsoft la 3 ani de inchisoare si ridica astazi la Inalta Curte o exceptie de neconstitutuonalitate.

Cum a inceput totul

Tiberiu Urdareanu, unul dintre cei mai puternici afaceristi din Romania, a explicat la Inalta Curte ca l-a cunoscut pe Constantin Nita in 2011, cu ocazia unor proiecte pe care le-a derulat in Brasov. Era vorba de lucrari legate de aeroportul orasului.

Imbracat elegant, camasa alba, costum in carouri, de culoare inchisa, Urdareanu a explicat pe indelete instantei cum ar fi dat bani unui politician de top, lider in PSD, parlamentar si ministru din Guvernul Romaniei, dar si cum a ajuns martor denuntator la DNA. Afaceristul vorbeste tare, face pauze lungi, sa-si aduca aminte detaliile relevante.

Problemele legate de "Managementul traficului in municipiul Iasi" au aparut in 2012, dupa ce a castigat licitatia, dar aceasta a fost anulata si se pregatea reluarea licitatiei. Licitatia fusese organizata de Primaria Iasi. In acest context, Urdareanu l ...citeste mai departe despre "Marturia milionarului Urdareanu la Inalta Curte: Am pus plicul cu 30.000 de euro intre noi, pe canapea. Nita l-a bagat in buzunar" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Constantin Nita proces, #Constantin Nita coruptie, #Constantin Nita trafic de influenta, #Constantin Nita Tiberiu Urdareanu, #Tiberiu Urdareanu spaga , #Stiri Administratie