Masura fara precedent: Rusia isi inchide intreaga frontiera cu China din cauza noului coronavirus

Joi, 30 Ianuarie 2020, ora 17:26
748 citiri

Rusia si-a anuntat joi intentia de a-si inchide frontiera cu China, care se intinde pe o lungime de 4.250 de km, in cadrul masurilor de combatere a propagarii noului coronavirus, care a facut pana in prezent cel putin 170 de morti, potrivit AFP.

'Un ordin a fost semnat astazi si el a intrat in vigoare. Vom informa astazi pe toata lumea despre masurile luate privind inchiderea frontierei in Extremul Orient' rus, a anuntat premierul Mihail Misustin, citat de agentiile de presa ruse, dar fara sa ofere detalii cu privire la calendar si nici daca inchiderea frontierei vizeaza si porturile.

Ministerul de Externe rus a anuntat la randul sau, intr-un comunicat, suspendarea temporara, incepand de joi, a vizelor electronice pentru chinezi in punctele de trecere in Extremul Orient (rus), in enclava europeana Kaliningrad si la Sankt-Petersburg, al doilea oras ca marime al tarii si o importanta destinatie turistica.

De asemenea, autoritatile i-au indemnat pe rusi sa se abtina de la orice fel de deplasari in China, 'cel putin daca aceasta nu este absolut necesar'.

Moscova anuntase miercuri ca isi va limita legaturile feroviare cu China incepand de vineri, 31 ianuarie, lasand doar trenurile directe Moscova-Beijing, potrivit Reuters.

Rusia nu a inregistrat pe teritoriul sau niciun caz de infectare cu noul coronavirus de la aparitia acestuia in orasul chinez Wuhan.

Numerosi chinezi, turisti si muncitori, se afla in Rusia, in special in Siberia si Extremul Orient. Acestia folosesc pe scara larga aeroporturile rusesti ca punct de tranzit catre tarile europene.

Ingrijorare in China: Cazul unui baiat de 10 ani ar putea fi dovada ca noul coronavirus se raspandeste si fara simptomeUn cetatean roman a cerut sa fie repatriat din Wuhan, zona afectata de noul coronavirus. UE suporta mare parte din costuriOMS reanalizeaza daca declara stare de urgenta din cauza coronavirusului. Bilantul mortilor a crescut la 170 ...citeste mai departe despre "Masura fara precedent: Rusia isi inchide intreaga frontiera cu China din cauza noului coronavirus" pe Ziare.com

#Rusia inchide frontiera China coronavirus, #masuri Rusia coronavirus , #Stiri Administratie