Medic, cu ochii in lacrimi: Un adolescent a incercat sa se sinucida din cauza lipsei de imunoglobulina

Miercuri, 06 Decembrie 2017, ora 11:17
1526 citiri
Medic, cu ochii in lacrimi: Un adolescent a incercat sa se sinucida din cauza lipsei de imunoglobulina
Foto: imgrum.org

Vietile a circa 100 de copii sunt puse in pericol de lipsa de pe piata a imunoglobulinei, iar unul dintre ei, grav bolnav, a incercat sa se sinucida, spune medicul pediatru imunolog Alexis Cochino. Problema e cunoscuta de foarte mult timp, dar ministrul Sanatatii, Florian Bodog, nu a reusit sa o rezolve pana acum.

Intr-un interviu pentru Europa FM, medicul Alexis Cochino a izbucnit in lacrimi in timp ce povestea despre cazul adolescentului care a incercat sa isi ia viata disperat ca nu poate beneficia de tratamentul de care are atata nevoie.

"Exista, pe imunologie pediatrica, aproximativ 100 de copii a caror viata este pusa in pericol in acest moment. Sunt, unii dintre ei, internati in spital, unii cu boli grave. Daca nu vor ajunge azi, acum medicamentele, risca sa-si piarda viata. Si multi altii sunt in situatii similare, desi inca nu la fel de grave.

Sunt adolescenti, dintre copiii mai mari, care auzind toate discutiile si simtind agitatia noastra si a parintilor si disperarea, unul a incercat sa se sinucida si celalalt vrea sa faca acelasi lucru. Imi pare rau (in lacrimi), cam asta e situatia in pediatrie", a declarat acesta la Europa FM.

Medicul pediatru a explicat ca in ultimii 3-4 ani a existat "un flux relativ previzibil de imunoglobulina", iar viata copiilor bolnavi putea fi aproape normala, ei trebuind sa se prezinte lunar la spital pentru tratament.

O femeie din judetul Alba a murit din lipsa imunoglobulinei, iar vietile altor pacienti sunt puse in pericol in intreaga tara, conform relatarilor din presa si declaratiilor date de managerii de spitale.

Aratat cu degetul din mai multe parti, ministrul Florian Bodog a dat recent asigurari ca situatia ar fi fost rezolvata, dar pacientii l-au contrazis vehement.

Se moare cu zile in spitalele din Romania: O femeie a decedat din cauza lipsei de imunoglobulina. Cererea a fost trimisa din 20 octombrieMinistrul Bodog da asigurari ca a facut rost de imunoglobulina si il ataca furibund pe "ministrul facebook". Ce replica ii dau pacientii

Miercuri dimineata, la ora 10, a fost programata o intalnire la Guvern la care participa premierul Mihai Tudose, ministrul Sanatatii, Florian Bodog, si sefi de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si de la Agentia Nationala a Medicamentului. Ministrul Bodog a afirmat ca vor fi prezenti si producatori de medicamente, informeaza Agerpres.

La intalnire va participa si medicul Alexis Cochino, conform Europa FM. ...citeste mai departe despre "Medic, cu ochii in lacrimi: Un adolescent a incercat sa se sinucida din cauza lipsei de imunoglobulina" pe Ziare.com

#copii lipsa imunoglobulina, #criza imunoglobuline , #Stiri Administratie