Medic de la Spitalul Universitar, o noua scrisoare dura catre Tudose: N-o sa lucram ca pe vremurile acelea de care speram c-am scapat

Luni, 20 Noiembrie 2017, ora 09:45
1039 citiri
Medic de la Spitalul Universitar, o noua scrisoare dura catre Tudose: N-o sa lucram ca pe vremurile acelea de care speram c-am scapat
Foto: Facebook/Florin Chirculescu

Florin Chirculescu, un medic cunoscut de la Spitalul Universitar, i-a transmis o noua scrisoare publica premierului Mihai Tudose, in care ii transmite ca personalul din sistemul medical nu va accepta sa lucreze ca pe vremea comunismului.

"Nu v-am mai scris de mult - am vazut ca sunteti tare ocupat. Nu va invidiez: azi o chestiune economica, maine una politica, poimaine una financiara - e clar ca va e greu, cu atat mai mult cu cat lucrati cu o echipa neascultatoare, care NU actioneaza la unison - parc-ar fi medici, zau asa!", a inceput medicul scrisoare publicata pe contul de Facebook Florin Chirculescu.

Medicul ii transmite sefului Executivului ca Guvernul nu respecta promisiunile facute medicilor.

"Ah, si daca tot am adus vorba de medici, sa va spun un lucru bizar: stiti ca medicii au gasit o cale sa actioneze, totusi, la unison? Am sa va spun si de ce vor face asa: pentru ca sunt impinsi cu spatele la perete. Oh, nu, nu dumneavoastra i-ati inghesuit in perete, ca doar eram de fata cand ati afirmat ca problema celor 48 de ore de lucru obligatorii pe saptamana nu are suport legal.

Cu toate astea, aceasta prevedere nu e reglementata in proiectul de modificare a Legii 153/2017 (Ordonanta de Urgenta, nu altceva), fiindca, in continuare, nu se prevede EXPLICIT ca n-o sa lucram ca pe vremurile acelea de care speram c-am scapat. Ma refer la comunism si la munca fortata, iertati-ma c-o spun atat de abrupt", a notat Chirculescu.

Medicul a adus in discutie si transferul contributiilor de la angajator la angajat.

"Sa va mai zic si de mutarea contributiilor? Ne amintim ca erati convins ca mutarea contributiilor va conduce la cresterea proportionala a salariilor de baza din grila anexa, asa cum se intampla in sectorul privat. Iata, insa, ca nici acest lucru nu se regaseste in proiectul de modificare a Legii 153.

Si inca ceva, daca tot m-am pornit: acelasi proiect de modificare a Legii 153 consfinteste un lucru straniu din cale afara, si anume aceeasi valoare a sporurilor pentru TOTI angajatii dintr-un anume serviciu... Cu tot respectul pentru cei ce lucreaza in aceeasi echipa, dar mi se pare excesiv de inovator (scuzati asocierea!) sa-i dai unui neurochirurg si unui dulgher aceeasi suma de bani, ca spor", a adaugat Florin Chirculescu.

Astfel, in aceste conditii, medicul se intreaba ce este de facut si crede ca este momentul unor nou discutii.

"Ce-i de facut, domnule Prim Ministru? Poate c-ar trebui reluate niste discutii tehnice? Nu de alta, ...citeste mai departe despre "Medic de la Spitalul Universitar, o noua scrisoare dura catre Tudose: N-o sa lucram ca pe vremurile acelea de care speram c-am scapat" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Florin Chirculescu scrisoare Tudose, #medic scrisoare Tudose , #Stiri Administratie