Medicii ar putea primi spor de noapte pentru orele de garda - cerere la Minister

Duminica, 15 Februarie 2015, ora 17:17
1218 citiri

Federatia "Solidaritatea Sanitara" solicita Ministerului Sanatatii reluarea platii sporului de noapte pentru orele de garda efectuate de medici, precum si recuperarea acestor dreptul restante pe cel putin ultimii trei ani, avand in vedere ca, la nivel european, medicii care lucreaza in spitalele publice si efectueaza garzi au dreptul legal de a beneficia de sporul de noapte.

"Analizand prevederile legale aplicabile garzilor medicilor raportat la cadrul legal al Uniunii Europene, expertii Federatiei 'Solidaritatea Sanitara' din Romania au constatat ca medicii care lucreaza in spitalele publice si efectueaza garzi au dreptul de a beneficia de sporul de noapte pentru orele de garda, in prezent fiind privati de acordarea acestui drept legal. Sporul de noapte trebuie acordat medicilor atat pentru orele de garda desfasurate in cadrul programului normal de lucru cat si pentru orele de garda ce au caracterul de ore suplimentare", se precizeaza in comunicatul Federatiei.

In aceste ...citeste mai departe despre "Medicii ar putea primi spor de noapte pentru orele de garda - cerere la Minister" pe Ziare.com

#spor noapte doctori, #spor noapte Solidaritatea, #spor garda medici , #Stiri Administratie