Medicii nu mai vor sa faca asa multe garzi neplatite: Anuntul lui Vlad Voiculescu, dupa prima runda de negocieri

Joi, 28 Iulie 2016, ora 22:54
734 citiri
Medicii nu mai vor sa faca asa multe garzi neplatite: Anuntul lui Vlad Voiculescu, dupa prima runda de negocieri
Foto: Pixabay

Un nou ordin de ministru privind plata garzilor si orelor suplimentare va fi pus in dezbatere publica pana la sfarsitul saptamanii viitoare, a anuntat ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, dupa o noua runda de negocieri cu sindicalistii din Sanatate si cu ministrul Muncii, Dragos Pislaru.

"Intelegem ca nivelul remunerarii din sistemul sanitar are de recuperat. Intelegem nemultumirea medicilor si intelegem, de asemenea, sau trebuie sa intelegem ca am facut cativa pasi - un pas important a fost facut cu aceasta ordonanta (OUG 20), care reglementeaza cateva drepturi in plus pentru medici. Dincolo de asta, ce o sa facem noi la Ministerul Sanatatii - exista acest faimos Ordin de Ministru 870, care reglementeaza timpul de lucru si garzile, ne vom uita la acest ordin, am inceput deja, suntem in proces de revizuire a lui, am inceput, de fapt, de acum doua saptamani.

Am avut o prima runda de feedback de la sindicate, incorporam acest feedback si luni vom avea o noua forma transmisa catre ...citeste mai departe despre "Medicii nu mai vor sa faca asa multe garzi neplatite: Anuntul lui Vlad Voiculescu, dupa prima runda de negocieri" pe Ziare.com

#Vlad Voiculescu garzi medici , #Stiri Administratie