Mercedesul lui Nicolae Ceausescu, vandut la Stuttgart - cu cat a fost cumparat

Sambata, 19 Martie 2016, ora 18:28
1599 citiri

Un autoturism Mercedes care i-a apartinut lui Nicolae Ceausescu a fost cumparat contra sumei de 49.450 euro, la licitatia organizata, sambata, la Stuttgart, de casa de licitatii Bonhams.

In prezentarea masinii a fost mentionat sistemul de siguranta instalat de Securitate, in anii 1970. Banii vor fi donati unei fundatii din Romania, potrivit casei de licitatii, informeaza News.ro.

Nicolae Ceausescu era deja in fruntea statului roman de cativa ani, cand si-a achizitionat acest Mercedes-Benz 350 SL, in 1973.

"Poporul roman a indurat un deceniu de austeritate dureroasa, pentru ca dictatorul sa plateasca datoria externa a Romaniei, cauzata, de altfel, de imprumuturile sale nesabuite din anii 1970, care, fara dubiu, au fost folosite, printre altele, si la achizitionarea acestui Mercedes", se arata in prezentarea casei de licitatii Bonhams.

Prezentarea masinii, pe care o face casa de licitatii, vorbeste amplu despre regimul dictatorial de la Bucuresti, de dinainte de 1989, regim ...citeste mai departe despre "Mercedesul lui Nicolae Ceausescu, vandut la Stuttgart - cu cat a fost cumparat" pe Ziare.com

#Mercedes Nicolae Ceausescu, #Mercedes licitatie Nicolae Ceausescu , #Stiri Administratie