Mesajul Departamentului de Stat al SUA pentru Romania, de Ziua Nationala

Vineri, 01 Decembrie 2017, ora 18:02
1003 citiri

Departamentul de Stat al SUA a transmis, vineri, un mesaj in care felicita Romania, de Ziua Nationala, afirmand ca SUA sunt recunoscatoare pentru parteneriatul strategic si pentru "cooperarea in implinirea telurilor de prosperitate, securitate si democratie".

"SUA se alatura tuturor romanilor in celebrarea acestei zile istorice si in reafirmarea libertatilor democratice care au inspirat infiintarea natiunilor noastre", se arata in mesajul semnat de secretarul de stat american, Rex Tillerson.

"In numele Guvernului SUA, felicit poporul roman cu ocazia celei de-a 99-a aniversari a crearii Romaniei moderne. SUA sunt recunoscatoare pentru parteneriatul nostru strategic de 20 de ani si pentru cooperarea Romaniei in implinirea telurilor noastre de prosperitate, securitate si democratie.

Salutam extinderea relatiilor comerciale bilaterale, care au stimulat cresterea economica si legaturile noastre de afaceri. SUA saluta Romania ca pe un aliat dedicat in sustinerea securitatii regionale si globale. Angajamentul Romaniei de a-si indeplini obligatiile NATO si de a continua sa participe la eforturile internationale de pace si stabilitate in Afganistan si Irak este remarcabil", este mesajul semnat de secretarul de stat american Rex Tillerson si postat vineri pe site-ul Departamentului de stat al SUA.

Amintim ca ultimul mesaj transmis Romaniei de Departamentul de Stat american a fost cel in care cerea Parlamentului sa respinga Legile Justitiei, pentru ca slabesc lupta anticoruptie si afecteaza statul de drept. ...citeste mai departe despre "Mesajul Departamentului de Stat al SUA pentru Romania, de Ziua Nationala" pe Ziare.com

#Departament SUA mesaj 1 decembrie, #SUA mesaj zi nationala Romania , #Stiri Administratie